Orkesten
Appeltaartconcerten

Appeltaartconcerten

Concerten buiten de concertzaal voor bijzondere doelgroepen. Op het programma staat klassieke muziek en appeltaart. Laagdrempelig, informeel en gratis toegankelijk.

Professionele musici van o.a. het Nederlands Philharmonisch Orkest spelen met hart en ziel voor mensen die niet vanzelfsprekend (meer) in aanraking komen met klassieke muziek. De concerten vinden plaats in zorginstellingen, buurthuizen, wijktheaters en op andere plekken buiten de concertzaal. Tijdens de pauze is er appeltaart voor iedereen. Deze staat symbool voor de veilige, warme sfeer van de concerten; een sfeer waarin klassieke muziek, publiek én musici het beste tot hun recht komen.

Artstiek leider Michiel Holtrop

Michiel Holtrop is oprichter en artistiek leider van de Stichting Appeltaartconcerten. Hij zorgt elk seizoen voor een nieuwe concertreeks, stelt het programma van elk concert samen, nodigt musici uit en speelt zoveel mogelijk mee. In 2013 serveerde hij voor het eerst appeltaart bij een concert. Dat werd meteen een symbool voor de concerten: het maakt het informeel en benadrukt de sociale functie die de Appeltaartconcerten óók vervullen.

Speellijst openbare concerten

De speellijst van alle openbare concerten en meer informatie vindt u op appeltaartconcerten.nl