Orkesten
Jeugdorkesten

Jeugdorkesten

Alle musici van het Nederlands Philharmonisch OrkestINederlands Kamerorkest zijn als kind begonnen met muziek maken. Ze speelden hun eerste voorzichtige noten onder de hoede van een deskundige leermeester of bevlogen inspirator. Nu coachen ze zelf jongeren in hun muzikale ontwikkeling, van schoolkinderen tot conservatoriumstudenten.

Ontdekken

Orkestleden van het Nederlands Philharmonisch OrkestINederlands Kamerorkest helpen muzikale talenten van alle leeftijden en niveaus vooruit. Dat begint met basisschoolleerlingen die hun eerste stappen zetten in het Leerorkest. Tijdens deze muziekeducatieprojecten leren orkestleden hun pupillen meer dan een instrument bespelen. Boven alles inspireren en motiveren ze kinderen tijdens hun muzikale ontdekkingsreis. 

Groeien

Getalenteerde aspirant-musici van jeugdsymfonieorkesten (scholieren en studenten) werken onder intensieve begeleiding van orkestleden aan concerten op hoog niveau. Zo boekt het Amersfoorts Jeugd Orkest klinkende successen tijdens grote en internationale concoursen en rekent Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest zich al jaren tot de beste jeugd symfonieorkesten van Nederland. 

Professionaliseren

Excellente talenten kunnen zich verder ontwikkelen door praktijkervaring op te doen in de professionele setting van een kwaliteitsorkest. Via de Orkestacademie spelen jonge musici een seizoen mee in grote producties. En een jong dirigeertalent assisteert twee jaar lang chef-dirigent Lorenzo Viotti.

 

Meer weten? Bel of mail Iris Oltheten: 020 521 75 35 | irisoltheten@nedpho.nl