Over
De NedPhO-Koepel

De NedPhO-Koepel

De NedPhO-Koepel in Amsterdam-Oost is de thuisbasis van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest. Het orkest heeft in deze voormalige kerk nabij station Amsterdam Muiderpoort de perfecte plek gevonden met een prachtige akoestiek voor creatie en repetitie. Wij delen deze locatie in de levendige Indische Buurt graag met iedereen die van muziek houdt. We geven er koepelconcerten, kinderconcerten op woensdagmiddag, muziekcolleges en houden er openbare repetities voor onze concerten in Het Concertgebouw en andere beroemde concertzalen.

Verhuur

Op zoek naar een bijzonder locatie voor uw evenement? Wij delen graag ons podium met u. Bekijk hier de mogelijkheden voor het huren van de NedPhO-Koepel.

Over de NedPhO-Koepel

De Gerardus Majellakerk werd in 1925 gebouwd door architect Jan Stuyt. Met de komst van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest kreeg de Majellakerk, die in 1992 nog op de nominatie stond om gesloopt te worden, een fraaie nieuwe herbestemming. Na een intensieve en grondige verbouwing door eigenaar NV Stadsherstel Amsterdam, biedt de NedPhO-Koepel onder meer plaats aan kantoren, oefenstudio’s en een gloednieuwe repetitie- en concertzaal, inclusief een flexibele publiekstribune met 200 plaatsen. Met Koepelconcerten en educatieprojecten proberen we het publiek in de NedPhO-Koepel ‘dichtbij en rondom het orkest’ te verwelkomen. Door bijdragen van onder meer het Prins Bernhard Cultuur Fonds en het VSBfonds kon het orkest samen met NV Stadsherstel Amsterdam een langgekoesterde wens in vervulling laten gaan.