Steun ons
Orkest Fonds

Orkest Fonds

Voor de toekomst van klassieke muziek

Het Orkest Fonds is er speciaal voor schenkingen en nalatenschappen aan het Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest. Door te schenken aan het Orkest Fonds draagt u bij aan de toekomst van klassieke muziek en onze orkesten van topniveau.

 

Het Orkest Fonds bestaat ter ondersteuning van de toekomst van onze orkesten en maakt bijzondere concerten mede mogelijk voor muziekliefhebbers, muzikaal talent en toekomstige generaties. Door te schenken aan het Orkest Fonds, ondersteunt u voor meerdere jaren de toekomst van klassieke muziek.

Het belang van schenkingen

Het Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest werken met buitengewoon talentvolle musici, dirigenten en componisten. Uw gift helpt onze orkesten voortbestaan en houdt klassieke muziek van topniveau toegankelijk voor iedereen!

 

Giften en nalatenschappen dragen direct bij aan de ontwikkelkansen van onze musici en de orkesten en komen ten goede aan het onderhouden van onze repetitieruimtes, contrabassen, harpen, pauken, het slagwerk en een groot aantal blaasinstrumenten. Schenkingen zijn onmisbaar voor het ontwikkelen van onze educatieve voorstellingen, projecten met jongeren, het faciliteren van concerten voor ouderen, optredens in buurtcentra, ziekenhuizen en zorginstellingen.

 

Past onze missie bij uw persoonlijke wensen voor de toekomst, en overweegt u het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest op te nemen in uw testament? Als donateur aan het Orkest Fonds draagt u bij aan de duurzame ontwikkeling van onze orkesten en het ontplooien van bijzondere initiatieven. Wij besteden uw donatie verspreid over meerdere jaren, met het oog op duurzaamheid van onze activiteiten.

Uw donatie komt ten goede aan:

  • Talentontwikkeling, bijvoorbeeld de assistent-dirigent positie.
  • Educatieprojecten, zoals ‘Welkom bij het Orkest’.
  • Bijzondere initiatieven en creatieve producties voor jong en oud, zoals de familievoorstelling Muk en het Orkest.
  • Nieuwe muziek door eigentijdse klassieke componisten en talentvolle jonge makers via compositieopdrachten.
  • Het onderhouden van onze repetitieruimtes, contrabassen, harpen, pauken, het slagwerk, een groot aantal blaasinstrumenten en aankoop van bijzondere instrumenten.
  • En natuurlijk het toegankelijk houden van klassieke muziek van topniveau voor iedereen, met een veelzijdig aanbod en relatief lage toegangsprijzen. Lees hier meer over in onze missie.

Geven kan in alle maten

U kunt ook onze orkesten op andere manieren steunen, bijvoorbeeld met een eenmalige donatie, periodieke schenking of nalatenschap. Het is mogelijk met belastingvoordeel te schenken aan onze orkesten.