Agenda
Schuberts Onvoltooide

Nederlands Kamerorkest

Schuberts Onvoltooide

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

Het Celloconcert van Schumann in een bijzonder jasje, gespeeld door de virtuoze altviolist Lawrence Power. Ook laat Gordan Nikolić zijn Nederlands Kamerorkest schitteren in de ‘Onvoltooide’ van Schubert.

Lawrence Power met Schumanns Celloconcert

Schumann maakte zelf al een vioolversie van zijn Celloconcert. De versie voor altviool is misschien wel ‘the best of both worlds’, zeker in de handen van Lawrence Power – een van de grote altviolisten van zijn generatie. De altviool weet de warme lyriek van het eerste deel, het liedachtige tweede en het lichtere, kordate rondo te laten klinken alsof het concerto altijd al voor dit instrument bedoeld was.

Schuberts ‘Onvoltooide’ o.l.v. Gordan Nikolić

Gordan Nikolić heeft al vaker bewezen dat hij met het Nederlands Kamerorkest Schubert subliem weet te vertolken. In dit programma diens beroemde ‘Onvoltooide’.  Waarom Schubert deze symfonie niet afmaakte, weten we eigenlijk niet. Maar over de eerste twee delen was hij wel tevreden. Logisch, het is ook indrukwekkende muziek. Vanaf de eerste noten uit de diepte van het orkest tot de machtige finale blijft de ‘halve symfonie’ verrassen, overweldigen en ontroeren.

 

Beluister onderstaand fragment om een indruk te krijgen van Schuberts Onvoltooide.