Agenda
Beethoven 2020: Pianoconcert nr. 2 met Arthur Jussen

Nederlands Kamerorkest

Beethoven 2020: Pianoconcert nr. 2 met Arthur Jussen

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

Precies 250 jaar na de geboorte van Ludwig van Beethoven, spelen meesterpianisten Lucas en Arthur Jussen in deze concertreeks Beethovens Pianoconcerten nrs. 2 t/m 5. De Jussens doen dat samen met het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Gordan Nikolić. Deze avond speelt Arthur Jussen Pianoconcert nr. 2.

Pianoconcert nr. 2

Met zijn eerste twee pianoconcerten sloot Beethoven bijna naadloos aan bij die van Mozart. Bijna, want in de dynamiek, de eenheid tussen de delen en de talloze nieuwigheden in de vorm, is Beethoven duidelijk herkenbaar. Arthur Jussen - de jongste van de twee broers - speelt dit energieke vroege concerto, boordevol schwung.

Strijkkwartet in f

Het zou maar zo kunnen dat Beethoven zijn Strijkkwartet in f schreef in een poging zijn frustraties over een mislukte liefde van zich af te schrijven: Therese Malfatti, voor wie hij Für Elise schreef, had zijn huwelijksverzoek afgewezen. De eerste drie delen zitten dan ook vol met hevige emoties. Maar aan het slot wordt het ineens licht en is er toch hoop voor de toekomst.

Anderen bekeken ook deze concerten