Agenda
Het Nederlands Kamerorkest speelt Mozarts beroemde koren en aria’s

Nederlands Kamerorkest

Het Nederlands Kamerorkest speelt Mozarts beroemde koren en aria’s

do 27 aug 2020 20:00u Het Concertgebouw Niet meer in verkoop

Dit concert is afgelast

De autoriteiten hebben een verbod op evenementen afgekondigd. Om deze reden kan dit concert in Het Concertgebouw helaas geen doorgang vinden. Bezoekers die kaarten hebben voor het concert zullen zo snel mogelijk per mail geïnformeerd worden.

Meer informatie

Het Nederlands Kamerorkest, Toonkunstkoor Amsterdam en drie topsolisten brengen de mooiste koren en aria’s uit Mozarts oeuvre. Van de hoge C uit Die Zauberflöte tot het roerende Requiem.

Mozart

Het verhaal gaat dat Mozart ooit opgesloten werd om te testen of hij zijn werk wel echt zelf schreef. Hij was pas elf jaar, en produceerde ongewoon prachtige vocale werken. Zijn opdrachtgever, de aartsbisschop van Salzburg, had argwaan. Hij zette Mozart in zijn eentje in een kamer met een oratoriumtekst. Een week later lag er wederom een beeldschoon muziekstuk. Zijn liefde voor vocale werken zou levenslang blijken. Tijdens dit concert hoort u de absolute hoogtepunten. Waaronder natuurlijk de uitdagende Koningin van de nacht-aria, en andere fragmenten uit Die Zauberflöte.

Koren en aria's

Het Nederlands Kamerorkest en het Toonkunstkoor Amsterdam brengen de mooiste koren en aria’s uit Mozarts oeuvre. Van het roerende Requiem tot het indrukwekkende Ave verum corpus. Soliste is onder meer sopraan Lucie Chartin, ster van de recente productie AmadeusTrouw prees haar zinderende spel. Bariton Frederik Bergman, door de Theaterkrant geroemd om zijn indringende interpretatie, zingt onder meer aria’s uit Le nozze di Figaro.

Een samenwerking met De Nationale Opera Studio.

Anderen bekeken ook deze concerten