Agenda
Beethovens Vijfde symfonie

Nederlands Philharmonisch Orkest

Beethovens Vijfde symfonie

za 12 sep 2020 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 14 sep 2020 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Ta-ta-ta-taa! Met de beroemde noten uit Beethoven’s Vijfde symfonie opent het Nederlands Philharmonisch Orkest het seizoen. Daarnaast hoort u Berlioz’ Harold en Italie: een mini-opera zonder zangers, maar mét altviool.

Beethovens Vijfde symfonie

De Vijfde symfonie van Beethoven is misschien wel zijn meest geliefde symfonie. In het Beethovenjaar, 250 jaar na zijn geboorte, kan dit meesterwerk natuurlijk niet ontbreken. De vier openingsnoten behoren tot de beroemdste uit de geschiedenis. Dankzij deze noten, maar ook dankzij de kracht en schoonheid van het hele werk is de symfonie uitgegroeid tot een klassieker. Met Beethovens Vijfde symfonie opent het Nederlands Philharmonisch Orkest het seizoen op spetterende wijze.

Bestellen zonder risico

Mocht dit concert door het coronavirus onverhoopt niet door kunnen gaan dan zullen wij u hierover per e-mail berichten. Kaartkopers krijgen de keuze om het aankoopbedrag om te zetten in een voucher, donatie of restitutie. Zo kunt u, zonder enig risico kaarten bestellen.

Lise Berthaud speelt Berlioz

Hector Berlioz componeerde Harold en Italie als een soort opera in het klein, gebaseerd op een verhaal van Lord Byron. De componist zette vooral zijn eigen Italiaanse reiservaringen op muziek. Berlioz schreef het als een soort altvioolconcert voor Niccolò Paganini, naast virtuoos violist ook een duivelskunstenaar op de altviool. De Franse altvioliste Lise Berthaud weet als geen ander de subtiele dromerigheid, betoverende magie en Beethoviaanse kracht van haar landgenoot Berlioz te verklanken.

Anderen bekeken ook deze concerten