Agenda
Beethovens Vijfde symfonie

Nederlands Philharmonisch Orkest

Beethovens Vijfde symfonie

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

Ta-ta-ta-taa! Met de beroemde noten uit Beethovens Vijfde symfonie opent het Nederlands Philharmonisch Orkest op spetterende wijze het seizoen. Altvioliste Lise Berthaud bewijst in het lyrische Rapsodie Concert voor altviool en orkest van Martinů dat ook naoorlogse muziek heerlijk romantisch kan zijn.

Programmawijziging: Dirigent Mei-Ann Chen kan vanwege de reisbeperkingen vanuit Taiwan helaas niet naar Nederland komen. Wij zijn blij dat de Litouwse dirigent Giedré Šlekyté haar op korte termijn kan vervangen.

Beethovens Vijfde symfonie

Beethovens Vijfde symfonie opent met de vier beroemdste noten uit de geschiedenis. Het zou volgens de overlevering het noodlot verbeelden dat zich onheilspellend aandient. Niet alleen dit krachtige eerste deel, maar ook het lyrische andante, het ingenieuze derde deel en het triomfantelijke slot maken de Vijfde tot een van de meest geliefde van al Beethovens symfonieën. In het Beethovenjaar, 250 jaar na zijn geboorte, mag dit meesterwerk natuurlijk niet ontbreken.

Veilig en vertrouwd op 1,5 meter

Bij dit concert worden de RIVM-voorschriften gevolgd. Er is meer dan voldoende ruimte om afstand tot elkaar te bewaren.

 

Mocht dit concert door het coronavirus onverhoopt niet door kunnen gaan of kunt u het concert niet bezoeken vanwege uw gezondheid, dan ontvangt u uw geld terug of een voucher voor later gebruik.

Meer info

Altvioliste Lise Berthaud

De jonge Franse altvioliste Lise Berthaud schittert in het lyrische Rapsodie Concert voor altviool en orkest van de Tsjechische componist Bohuslav Martinů. Het warmbloedige werk markeert de omschakeling van Martinů’s modernistische periode naar de geraffineerde neoklassieke stijl waarmee de componist razend populair werd bij het grote publiek.