Agenda
Debussy, Ravel en Brahms o.l.v. hoboïst François Leleux

Nederlands Kamerorkest

Debussy, Ravel en Brahms o.l.v. hoboïst François Leleux

vr 12 feb 2021 20:15u Philharmonie Haarlem Niet meer in verkoop
za 13 feb 2021 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 15 feb 2021 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Hoboïst François Leleux dirigeert én soleert in dit concert. Hij komt met een zorgvuldig samengesteld programma waarin de hobo een hoofdrol heeft, maar ook het Nederlands Kamerorkest ruimschoots aan bod komt.

François Leleux

François Leleux musiceert het liefst multifunctioneel. ‘Hij knikt naar het orkest, gebaart met zijn hobo en dirigeert dansend met zijn hele lichaam’. Een mooie beschrijving van Leleux als hoboïst én dirigent. Hij speelt het heerlijk onbezorgde, aan Haydn toegeschreven, Hoboconcert. Er zijn tegenwoordig twijfels of Haydn dit concerto wel echt geschreven heeft. Hoe het ook zij, het is heerlijk ontspannen muziek, in goede handen bij François Leleux en het Nederlands Kamerorkest.

Bestellen zonder risico

Mocht dit concert door het coronavirus onverhoopt niet door kunnen gaan dan zullen wij u hierover per e-mail berichten. Kaartkopers krijgen de keuze om het aankoopbedrag om te zetten in een voucher, donatie of restitutie. Zo kunt u, zonder enig risico kaarten bestellen.

Haydnvariaties van Brahms

In de Haydnvariaties van Brahms zien we Leleux als orkestleider. Oorspronkelijk was het een werk voor twee piano’s. Brahms maakte er een orkestversie van, en zo werd het een van de eerste en origineelste variatiereeksen voor orkest. Het thema haalde Brahms uit een werk voor blazers waarvan men dacht dat het door Haydn geschreven was. Net als bij het Hoboconcert wordt dat tegenwoordig betwijfelt. Voor de levendige, grootse klank van de Haydnvariaties maakt het niets uit.

Anderen bekeken ook deze concerten