Agenda
Bachs Johannes-Passion

Nederlands Kamerorkest

Bachs Johannes-Passion

za 27 mrt 2021 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 29 mrt 2021 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Als je het woord passie niet alleen vertaalt naar lijden, maar ook naar temperament en hartstocht, dan kom je uit bij de Johannes-Passion van Bach. Het Nederlands Kamerorkest en Cappella Amsterdam brengen met dit meesterwerk een ultieme compositie voor de Passietijd.

Bachs Johannes-Passion

Bach schreef zijn Johannes-Passion toen hij nog maar een jaar in dienst was van de kerkgemeenschap in Leipzig. Waar het in de Matthäus draait om contemplatie en berusting in het lijden van Christus, gaat het bij de Johannes-Passion om verbijstering en woede over het onmenselijke leed dat een goed mens wordt aangedaan. Het is emotie die rechtstreeks het hart en de ziel binnengaat, geschreven door een tot in zijn tenen gepassioneerd kerkmusicus.

Het voordeel van een serie

Dit concert is voordelig te bestellen in de series Geliefde klassiekers en Meesterwerken op maandag.

Bekijk series

Nederlands Kamerorkest en Cappella Amsterdam

Voor deze passie slaan het Nederlands Kamerorkest en Cappella Amsterdam de handen ineen. Voor deze muziek nodig je niet zomaar een dirigent uit. Daniel Reuss behoort tot de absolute top van de koordirigenten, die de muziek van Bach, inclusief de Johannes-Passion, tot de laatste kruis en mol beheerst. Hij is al sinds 1990 de leider van Cappella Amsterdam. Naast het koor en het Nederlands Kamerorkest zingt nog een zestal solisten van naam.

Anderen bekeken ook deze concerten