Agenda
Anderhalvemeterconcert: Mendelssohn

Koepelconcert

Anderhalvemeterconcert: Mendelssohn

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

Op maandag 1 en dinsdag 2 juni openen we de deuren van de NedPhO-Koepel voor de allereerste Anderhalvemeterconcerten. Wij zijn blij dat we na maanden van stilte weer voor u mogen spelen! We hebben uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen om de NedPhO-Koepel gereed te maken voor deze kleinschalige concerten. Zo hebben we plek voor 30 bezoekers en hebben we speciale looproutes aangelegd, zodat iedereen anderhalve meter afstand van elkaar kan houden. Kaarten voor deze concerten zijn alleen online te bestellen met een limiet van 2 kaarten per persoon.

 

Meer informatie over de coronamaatregelen in de NedPhO-Koepel vindt u hier. Lees deze voor uw bezoek door.

Het programma

Een ensemble uit het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolić speelt het Octet voor strijkers van Mendelssohn en het Abendlied uit de Drei Geistliche Gesänge van Rheinberger. De concerten duren ongeveer 35 minuten.


Felix Mendelssohn Bartholdy schreef het Octet voor strijkers op zijn zestiende. Het indrukwekkende stuk - met name door het briljante scherzo - wordt het gezien als een van zijn meest geniaalste werken. Rheinberger schreef het stemmige Abendlied net als Mendelssohn op zijn zestiende. Het ensemble speelt het in een arrangement voor strijkers. Het lied heeft als boodschap: ‘Blijf bij ons, want het is bijna avond en de dag loopt ten einde’.

Toegangsprijs

Kaarten voor het concert zijn € 9.50. Hiermee kunnen wij de kosten van dit concert niet volledig dekken, daarom krijgt u ook de mogelijkheid een extra donatie te doen van € 10, € 25 of € 50. Deze donatie komt volledig ten goede aan de toekomstbestendigheid van onze orkesten. Hiermee kunnen we de grote economische klap die ons treft door de coronacrisis, deels opvangen. Juist nu kunnen we deze steun goed gebruiken!

Anderen bekeken ook deze concerten