Agenda
Lorenzo Viotti dirigeert Rossini en Strauss

Nederlands Philharmonisch Orkest

Lorenzo Viotti dirigeert Rossini en Strauss

Maak kennis met Lorenzo Viotti tijdens zijn allereerste concert als chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest! In het openingsconcert van dit seizoen neemt hij je mee naar Italië. Dat doet hij met Rossini’s Ouverture 'Guillaime Tell' en de grootse symfonie Aus Italien van R. Strauss.

Seizoensopening met Lorenzo Viotti

Hij mag dan Zwitsers zijn, maar met een Italiaanse vader heeft chef-dirigent Lorenzo Viotti een stevige druppel mediterraans bloed in zijn aderen. Dat temperament heeft hij al verscheidene malen laten zien en horen bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hij opent zijn eerste seizoen als chef-dirigent met een zonovergoten programma waarin Italië centraal staat. Dat begint al met de Ouverture ‘Guillaume Tell’ van Rossini, waar ook een Zwitsers en zelfs een Frans tintje aan zit. En al heeft Schubert Italië nooit bezocht, zijn vrolijke Symfonie nr. 6 loopt over van zonnig temperament.

Met Strauss naar Italië

Ook de Duitse Richard Strauss was dol op Italië. Op 22-jarige leeftijd ging hij er uitgebreid op vakantie en genoot volop van het schitterende land. Hij legde zijn indrukken vast in een groots vierdelig symfonisch gedicht: Aus Italien. Het Nederlands Philharmonisch Orkest neemt je, in het kielzog van Strauss, mee langs de heuvels van Toscane, de statige ruïnes van Rome, de goudgele stranden van Sorrento en een opgetogen Napolitaans volksfeest.

Om dit concert te kunnen bezoeken heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Klik hier voor meer informatie.

Podcast over R. Strauss

Wilt u meer weten over Richard Strauss? Luister dan naar onderstaande aflevering van Masterminds waarin podcastmaker Botte Jellema en musicoloog Kees Wisse praten over het leven en de muziek van de componist.

Anderen bekeken ook deze concerten