Agenda
Het Nederlands Kamerorkest speelt Sjostakovitsj en Tsjaikovski

Nederlands Kamerorkest

Het Nederlands Kamerorkest speelt Sjostakovitsj en Tsjaikovski

vr 15 okt 2021 20:15u TAQA Theater De Vest Koop kaarten
za 16 okt 2021 20:00u Philharmonie Haarlem Koop kaarten
zo 17 okt 2021 14:00u Het Concertgebouw Laatste kaarten
zo 17 okt 2021 16:00u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 18 okt 2021 19:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 18 okt 2021 21:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Het Nederlands Kamerorkest werkt opnieuw met Canada's bekendste cellist: Gary Hoffman. Hij speelt de Rococo variaties van Tsjaikovski. Het orkest brengt onder leiding van Gordan Nikolić de Kammersinfonie van Sjostakovitsj.

Terug naar normaal

Wanneer de coronamaatregelen het toelaten, wordt dit concert uitgebreid met meer muziek en een pauze. Gekochte concertkaarten blijven geldig, wij zullen bezoekers hier spoedig over informeren.

Gary Hoffman speelt Tsjaikovski

De befaamde Canadese cellist Gary Hoffman is al jaren een graag geziene gast bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest, waar hij met regelmaat optreedt. Dit keer speelt hij een werk dat minstens even bekend als hijzelf: de Rococo variaties van Tsjaikovski. Onnavolgbaar mooi is zijn mild romantische kijk op de galante muziek van de 18e eeuw.

Gordan Nikolić en Kammersinfonie op. 73a

De intensiteit van de muziek van Sjostakovitsj heeft vaak iets ongemakkelijks. Neem nu zijn Strijkkwartet nr. 3 uit 1946. Het moest stralen als overwinningswerk na de gewonnen oorlog. Maar het werd een aanklacht tegen de verschrikkingen van diezelfde oorlog. Bijna nog indringender is de versie voor kamerorkest die Barshai er met toestemming van de componist van maakte. Volgens sommigen zelfs beter dan het originele werk. Gordan Nikolić leidt het Nederlands Kamerorkest in deze beklemmende Kammersinfonie.

Podcast over Tsjaikovski

Wilt u meer weten over Pjotr Iljitsj Tsjaikovski? Luister dan naar onderstaande aflevering van Masterminds waarin podcastmaker Botte Jellema en musicoloog Kees Wisse praten over het leven en de muziek van de componist.

Anderen bekeken ook deze concerten