Agenda
Lorenzo Viotti dirigeert Elgar en Mendelssohn

Nederlands Philharmonisch Orkest

Lorenzo Viotti dirigeert Elgar en Mendelssohn

Chef-dirigent Lorenzo Viotti en cellist Gautier Capuçon delen het podium in een contrastrijk drieluik met muziek waarin Groot-Brittannië centraal staat.

Gautier Capuçon met Elgars Celloconcert

Als viervoudig prijswinnaar op diverse concoursen en met net zoveel Echo Klassik prijzen voor diverse cd’s heeft Gautier Capuçon naam gemaakt als groot cellist. ‘Mellifluous’ (honingzoet) noemde The Times de noten die Capuçon uit zijn cello tovert. Gramophone roemde de consequente helderheid van zijn toon, eigenschappen waarmee je het befaamde Celloconcert van Elgar kunt laten schitteren. Het is een van Capuçons lievelingswerken: ‘Het is intens, lyrisch, schrijnend, heeft diepte en soms nostalgie’.

Lorenzo Viotti dirigeert Adès en Mendelssohn

Chef-dirigent Lorenzo Viotti opent het concert met muziek van Elgars landgenoot Adès. De Britse componist weet in zijn Three Studies from Couperin drie clavecimbelstukken van Couperin natuurgetrouw, maar uiterst inventief voor orkest weer te geven. Ook dirigeert Viotti een van de meest geliefde symfonieën van Mendelssohn. De componist ging in 1829 uitgebreid op vakantie in Schotland en legde zijn indrukken vast in een muzikaal plakboek dat als de Schotse symfonie de geschiedenis is ingegaan. Zelfs koningin Victoria vond het een rake typering van het noordelijk deel van ‘haar’ Britse Rijk.

Om dit concert te kunnen bezoeken heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Klik hier voor meer informatie.

Anderen bekeken ook deze concerten