Agenda
Feestconcert met het Nederlands Philharmonisch Orkest

Nederlands Philharmonisch Orkest

Feestconcert met het Nederlands Philharmonisch Orkest

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

Zoals ieder jaar luidt het Nederlands Philharmonisch Orkest de feestdagen in met een stijlvol Feestconcert. Onder leiding van de Nieuw-Zeelandse dirigent Gemma New speelt het orkest een All American programma met dans- en koormuziek van het hele continent.

Gemma New dirigeert Argentijnse dansen

Het is wel een feest waard: na een lange periode kan het publiek weer volop genieten van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Het traditionele jaarlijkse Feestconcert heeft dit keer dan ook een extra uitbundig karakter waarin Amerikaanse muziek in de breedste zin aan bod komt. Dirigent Gemma New laat je meedansen op een aantal spetterende Mexicaanse en Argentijnse dansen van Ginastera, Moncayo en Márquez. Uit de Verenigde Staten klinkt schitterende balletmuziek van Copland.

Amerikaanse koormuziek

Het concert bevat ook schitterende vocale momenten. Daarvoor heeft het Nederlands Philharmonisch twee gerenommeerde studentenkoren uitgenodigd, aangevuld met leden van de befaamde Cappella Amsterdam. Zij zingen de schitterende Chichester Psalms van Bernstein, waarin een jongenssopraan uit Nieuw Amsterdams Kinderkoor de solopartij verzorgt. Op tekst van enkele Hebreeuwse psalmen geeft hij uiting aan zijn Joodse wortels in dit indrukwekkende koorwerk vol muzikale en religieuze symboliek.

Om dit concert te kunnen bezoeken heeft u een coronatoegangsbewijs en een geldig legitimatiebewijs nodig. Klik hier voor meer informatie.

Anderen bekeken ook deze concerten