Agenda
Feestconcert met het Nederlands Philharmonisch Orkest

Nederlands Philharmonisch Orkest

Feestconcert met het Nederlands Philharmonisch Orkest

za 18 dec 2021 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 19 dec 2021 14:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
wo 22 dec 2021 20:00u Philharmonie Haarlem Koop kaarten

Zoals ieder jaar luidt het Nederlands Philharmonisch Orkest de feestdagen in met een stijlvol Feestconcert. Onder leiding van de Nieuw-Zeelandse dirigent Gemma New speelt het orkest een All American programma met dans- en koormuziek van het hele continent.

Gemma New dirigeert Argentijnse dansen

Het is wel een feest waard: na een lange periode kan het publiek weer volop genieten van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Het traditionele jaarlijkse Feestconcert heeft dit keer dan ook een extra uitbundig karakter waarin Amerikaanse muziek in de breedste zin aan bod komt. Dirigent Gemma New laat je meedansen op een aantal spetterende Mexicaanse en Argentijnse dansen van Ginastera, Moncayo en Márquez. Uit de Verenigde Staten klinkt schitterende balletmuziek van Copland.

Amerikaanse koormuziek

Het concert bevat ook schitterende vocale momenten. Daarvoor heeft het Nederlands Philharmonisch twee gerenommeerde studentenkoren uitgenodigd, aangevuld met leden van de befaamde Cappella Amsterdam. Zij zingen enkele koorliederen van Barber en verzorgen ook de finale van het concert met de schitterende Chichester Psalms van Bernstein. Op tekst van enkele Hebreeuwse psalmen geeft hij uiting aan zijn Joodse wortels in dit indrukwekkende koorwerk vol muzikale en religieuze symboliek.

Anderen bekeken ook deze concerten