Agenda
Radio-uitzending: Opera Studio en het Nederlands Kamerorkest

Nederlands Kamerorkest

Radio-uitzending: Opera Studio en het Nederlands Kamerorkest

Een concert met vier jonge vocalisten op weg naar sterrenstatus. Het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Gordan Nikolić begeleidt vier zangers van De Nationale Opera Studio. Op het programma staat muziek uit opera’s van Mozart en Gluck. 

 

Luister maandag 14 juni om 20.00 uur op NPO Radio 4, Facebook of YouTube.

Opera's en meer

Het Nederlands Kamerorkest speelt een zeer uiteenlopend programma. Naast fragmenten uit Orphée et Euridice van Gluck bestaat het programma uit enkele schitterende werken voor solozang en orkest, zoals het impressionistische Miroir de peine van Andriessen, enkele Amerikaanse liederen van Copland en een hedendaagse cantate van de Zweed Anders Hillborg. Gezamenlijk brengen de zangers hoogtepunten uit Mozarts opera Così fan tutte. Het concert opent met een duivelse symfonie van Boccherini. Hierin heeft de componist letterlijk muziek van tijdgenoot Gluck overgenomen uit zijn opera Orphée et Eurydice; een perfecte opmars naar de aria’s van Gluck die hierop volgen.

De Nationale Opera Studio

Met De Nationale Opera Studio biedt De Nationale Opera jonge zangers die zich overtuigend bewezen hebben een schat aan ervaring in de wereld van opera. Het talentenprogramma ging in 2018 van start en wordt geleid door de internationaal gerenommeerde sopraan Rosemary Joshua. Verity Wingate (sopraan), Maya Gour (mezzosopraan), Maksym Nazarenko (bariton) en Frederik Bergman (bas-bariton) laten in dit concert met het Nederlands Kamerorkest horen hoe groot hun vocale talent en ambitie is.

Anderen bekeken ook deze concerten