Agenda
Missa in tempore belli

De Nationale Opera

Missa in tempore belli

di 21 sep 2021 20:00u Nationale Opera & Ballet Koop kaarten

Met Missa in tempore belli gaat een grote wens van de kersverse chef-dirigent Lorenzo Viotti in vervulling. Rondom Haydns ‘Mis in tijden van oorlog’ vindt een ontmoeting plaats van muziektheater, dans, elektronische composities en video.

Barokke kerk

Haydn’s Missa in tempore belli is als een enorme barokke kerk: het orkest en koor zorgen voor een stevig bouwwerk, dat door de solisten wordt versierd met prachtige, lichte ornamenten. Het stuk staat ook wel bekend als de ‘Paukenmesse’, vanwege de dreigende paukenslagen die tegen het einde te horen zijn. Een theatraal element dat ongebruikelijk was voor een mis. Regisseur Barbora Horáková laat in haar regie de keerzijde zien van het rotsvaste geloof dat uit iedere porie van Haydns mis straalt. 

Samenwerking Het Nationale Ballet

De Spaanse choreograaf Juanjo Arqués, nauw verbonden aan Het Nationale Ballet, maakt een choreografie voor negen dansers, en geeft zo fysieke uitdrukking aan de contrasten die in de regie centraal staan. Voor de seizoensopening, een viering van de podiumkunsten, was het een grote wens van Lorenzo Viotti om de krachten van het Koor, het Nederlands Philharmonisch Orkest en de dansers van Het Nationale Ballet te bundelen.

Om deze voorstelling te kunnen bezoeken heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Klik hier voor meer informatie.

Anderen bekeken ook deze concerten