Agenda
Radio-uitzending: Storgårds en Gerstein met Stravinsky en Sibelius

Nederlands Philharmonisch Orkest

Radio-uitzending: Storgårds en Gerstein met Stravinsky en Sibelius

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

Onder leiding van dirigent én violist John Storgårds speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest muziek van Sibelius, Webern, Vasks en de hedendaagse Wennäkoski. Pianist Kirill Gerstein schittert in het Pianoconcert van Stravinsky.

 

Luister maandag 21 juni om 20.00 uur op NPO Radio 4Facebook of YouTube.

Storgårds dirigeert Sibelius

‘John Storgårds is een van de grootste Sibelianen van onze tijd,’ schreef de Daily Telegraph over deze Finse dirigent. Dat bewees hij overduidelijk in zijn opname van diens complete symfonieën. In dit concert met het Nederlands Philharmonisch Orkest staat een van de laatste grote orkestwerken van Sibelius op de lessenaar, de toneelmuziek bij Shakespeares The Tempest. De hedendaagse Finse componist Wennäkoski brengt een eerbetoon aan Sibelius met haar werk Verdigris.

Gerstein speelt Stravinsky

De Russisch-Amerikaanse pianist Kirill Gerstein speelt zowel klassiek als jazz. Beide stijlen kan hij goed gebruiken voor het Pianoconcert van Stravinsky, een compositie waarin barok, modern klassiek en jazz hand in hand gaan. Gerstein en Storgårds, die ook bekend is als violist, spelen samen de korte maar zeer geconcentreerde miniaturen uit Weberns opus 7. Het concert eindigt met Cantabile van Vasks, een werk voor strijkers ‘om uit te drukken hoe mooi en harmonieus de wereld is’, aldus de componist.