Agenda
Opera in het Bos

Nederlands Kamerorkest

Opera in het Bos

Het Nederlands Kamerorkest betreedt het podium van Openluchttheater Caprera met een energiek en kleurrijk programma vol Italiaanse dramatiek en theater. Tijdens een ondergaande zon zingen sopraan Julietta Aleksanyan en countertenor Cameron Shahbazi hoogtepunten uit Händels meest geliefde opera’s.

 

Bij dit concert houdt u 1,5e meter afstand van andere bezoekers. Het is niet nodig om een bewijs van vaccinatie, test of herstel te tonen.

Gordan Nikolić speelt Vivaldi’s Vioolconcert

Muzikaal leider Gordan Nikolić opent het concert als solist met Vivaldi’s ‘Amsterdamse’ vioolconcert. Daarna leidt hij het Nederlands Kamerorkest in spetterende opera-aria’s van Händel en een theatrale symfonie van Luigi Boccherini, met als omineuze titel ‘het huis van de duivel’. 

Händels beroemde opera’s

Händel schreef de opera’s Ariodante, Giulio Cesare en Tolomeo voor de Londense theaters, waar zijn muziek immens populair was. Hij had er de beschikking over de allerbeste zangers, voor wie hij aria’s op het lijf componeerde. Het biedt de Armeense sopraan Juliette Aleksanyan en de Canadese countertenor van Iraans/Perzische afkomst Cameron Shahbazi volop ruimte om te schitteren. En dat belooft erg mooi te worden, want in Trouw schreef Peter van der Lint al enthousiast over die laatste zanger: ‘Shahbazi’s stem is vol, volumineus, zijn timbre persoonlijk en fraai.’