Agenda
Lorenzo Viotti dirigeert Verdi's Quattro pezzi sacri

Nederlands Philharmonisch Orkest

Lorenzo Viotti dirigeert Verdi's Quattro pezzi sacri

Dit concert is geannuleerd. Kaartkopers zijn per e-mail geïnformeerd.

Ook buiten het operatheater delen het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koor van de Nationale Opera het podium. Op het programma staat vroege muziek van  Schönberg en een laat, maar uiterst creatief werk Verdi.

Miniserie: De nieuwe chef-dirigent

Lorenzo Viotti dirigeert in het voorjaar drie speciale concerten. Wilt u geen van deze concerten missen? Bestel dan voordelig een miniserie!

Naar de miniserie

Chef-dirigent Lorenzo Viotti dirigeert Schönberg

Chef-dirigent Lorenzo Viotti leidt het Nederlands Philharmonisch Orkest in een van de meest romantische composities ooit geschreven. Nog maar 25 jaar oud was Arnold Schönberg toen hij zijn Verklärte Nacht in Wenen schreef. In die jaren een stad waar de meest uiteenlopende muziekstijlen klonken: van Mahler en Wagner tot Brahms en Johann Strauss. Schönberg nam het allemaal in zich op en componeerde, naar aanleiding van het gelijknamige erotische gedicht van Dehmel, een uiterst sensueel lijnenspel voor strijkers.

Het Koor van De Nationale Opera zingt Verdi

Verdi was rond de tachtig toen hij zijn Quattro pezzi sacri componeerde. Vier religieuze werken, van het intieme Laudi alla Vergine Maria voor vrouwenkoor tot het theatrale Te Deum voor dubbelkoor en groot orkest, waarin de componist bewijst dat zijn talent veel verder reikt dan opera alleen. Een prachtige gelegenheid voor het vaste orkest van De Nationale opera en het koor van het operagezelschap om samen in de concertzaal te schitteren.

Anderen bekeken ook deze concerten