Agenda
Jonathan Cohen dirigeert Bachs Matthäus-Passion

Nederlands Kamerorkest

Jonathan Cohen dirigeert Bachs Matthäus-Passion

za 9 apr 2022 19:30u Het Concertgebouw Bestel in Serie
ma 11 apr 2022 19:30u Het Concertgebouw Bestel in Serie

Het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Jonathan Cohen speelt de grootste religieuze compositie allertijden: de Matthäus-Passion van Bach.

Engelse barokspecialist Jonathan Cohen

In Nederland is hij wellicht nog niet alom bekend, in het buitenland is Jonathan Cohen inmiddels een veelgeroemd dirigent van het 18e-eeuwse repertoire. Als oprichter van het ensemble Arcangelo en een van de vaste dirigenten van het gerenommeerde Les Arts Florissants mag hij zich een ware barokspecialist noemen. In 2018 maakte hij bij de Proms in Londen furore met Handels Theodora; bij diezelfde Proms dirigeert hij in september 2021 Bachs Matthäus-Passion.

Bachs Matthäus-Passion

Reden temeer om Jonathan Cohen dit jaar uit te nodigen de traditionele uitvoering van de Matthäus-Passion van het Nederlands Kamerorkest te leiden. Een werk van lang geleden  maar in essentie tijdloos volgens Cohen: ‘Muziek met een peilloze diepte waarin je je als luisteraar kunt onderdompelen en het passieverhaal zoals Bach het vormgegeven heeft, intens kunt ervaren.’ Het Nederlands Kamerorkest betreedt het podium met zes solisten van wereldklasse, het Nationaal Jongenskoor en het Vlaams Radiokoor, een van de beste Europese kamerkoren van dit moment.

Anderen bekeken ook deze concerten