Agenda
Jonathan Cohen dirigeert Bachs Matthäus-Passion

Nederlands Kamerorkest

Jonathan Cohen dirigeert Bachs Matthäus-Passion

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

 

Het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Jonathan Cohen speelt de grootste religieuze compositie allertijden: de Matthäus-Passion van Bach.

Engelse barokspecialist Jonathan Cohen

In Nederland is hij wellicht nog niet alom bekend, in het buitenland is Jonathan Cohen inmiddels een veelgeroemd dirigent van het 18e-eeuwse repertoire. Als oprichter van het ensemble Arcangelo en een van de vaste dirigenten van het gerenommeerde Les Arts Florissants mag hij zich een ware barokspecialist noemen. In 2018 maakte hij bij de Proms in Londen furore met Handels Theodora; bij diezelfde Proms dirigeert hij in september 2021 Bachs Matthäus-Passion.

Bachs Matthäus-Passion

Reden temeer om Jonathan Cohen dit jaar uit te nodigen de traditionele uitvoering van de Matthäus-Passion van het Nederlands Kamerorkest te leiden. Een werk van lang geleden, maar in essentie tijdloos volgens Cohen: ‘Muziek met een peilloze diepte waarin je je als luisteraar kunt onderdompelen en het passieverhaal zoals Bach het vormgegeven heeft, intens kunt ervaren.’ Het Nederlands Kamerorkest betreedt het podium met zeven solisten van wereldklasse, het Nationaal Jongenskoor en het Vlaams Radiokoor, een van de beste Europese kamerkoren van dit moment.

Muziekcollege: Bachs Matthäus-Passion

Op zaterdag 9 april geeft musicoloog Kees Wisse een enerverend muziekcollege over Johann Sebastian Bach en de Matthäus-Passion in de NedPhO-Koepel.

 

Meer informatie >

Podcast over Bach

Wilt u meer weten over Johann Sebastian Bach? Luister dan naar onderstaande aflevering van Masterminds waarin podcastmaker Botte Jellema en musicoloog Kees Wisse praten over het leven en de muziek van de componist.

Anderen bekeken ook deze concerten