Agenda
Lorenzo Viotti en Marc Bouchkov met Weense romantiek

Nederlands Philharmonisch Orkest

Lorenzo Viotti en Marc Bouchkov met Weense romantiek

Chef-dirigent Lorenzo Viotti brengt de Weense schwung van het begin van de twintigste eeuw de concertzaal in. Artist-in-residence Marc Bouchkov soleert in Korngolds warmbloedige Vioolconcert.

Lorenzo Viotti dirigeert Strauss

Johann Strauss jr. haalde de Weense wals eigenhandig van de danszaal naar het concertpodium. In zijn Ouverture uit de operette Die Fledermaus was hij op het hoogtepunt van zijn kunnen. Richard Strauss was weliswaar geen familie, maar in zijn opera Der Rosenkavalier wordt flink wat afgedanst. Met de suite neemt chef-dirigent Lorenzo Viotti een voorproefje op de opera die hij in het voorjaar dirigeert bij De Nationale Opera.

Marc Bouchkov speelt Korngolds Vioolconcert

Artist-in-residence Marc Bouchkov soleert in Erich Wolfgang Korngolds Vioolconcert. Hierin combineert de in 1934 van Wenen naar Hollywood gemigreerde Korngold Weense verfijning met de overvloedige uitbundigheid van Hollywood. Het romantische concerto blinkt uit in rijke harmonieën en gevoelige melodieën, die hij leende uit zijn eigen filmmuziek. Het orkest sluit af met Ravels La Valse, het hoogte- én eindpunt van de Weense wals. Na Ravels meesterlijk georkestreerde compositie, waagde bijna niemand zich meer aan de beroemde dans.

Anderen bekeken ook deze concerten