Agenda
Ivan Karizna speelt het Celloconcert van Dvořák

Nederlands Philharmonisch Orkest

Ivan Karizna speelt het Celloconcert van Dvořák

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

Wegens een spierblessure heeft Truls Mørk af moeten zeggen voor dit concert. Hij wordt vervangen door Ivan Karizna.

 

De talentvolle Franse cellist Ivan Karizna soleert in het geliefde Celloconcert van Dvořák. Dirigent Markus Poschner leidt het Nederlands Philharmonisch Orkest in Tod und Verklärung van R. Strauss en Fires van de hedendaagse Litouwse componist Šerkšnytè.

Het Celloconcert van Dvořák met Ivan Karizna

Wie cello zegt, zegt meteen Dvořák. Het Celloconcert van de Tsjechische componist behoort tot een van de meest gespeelde in zijn genre. De jonge Franse cellist Ivan Karizna is voor het eerste te gast bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en debuteert met dit absolute meesterwerk. Al op negentienjarige leeftijd won de Fransman de derde prijs op het prestigieuze Tsjaikovski-concours. Sindsdien maakt hij furore bij gerenommeerde orkesten over de hele wereld.

Markus Poschner dirigeert Tod und Verklärung van Strauss

Op 25-jarige leeftijd dacht Richard Strauss al na over de eindigheid van het leven en componeerde hij het symfonische gedicht Tod und Verklärung. Markus Poschner, die vorig jaar met succes bij het orkest debuteerde, dirigeert dit beklemmende werk over een stervende artiest. Ook leidt hij het orkest in Fires, een vlammende compositie van de Litouwse Raminta Šerkšnytè. Ze staat bekend om haar gedurfde stijl waarin minimalisme, post-romantiek, jazz en avant-garde hand in hand gaan.

Anderen bekeken ook deze concerten