Agenda
Daniel Reuss dirigeert Bachs Magnificat

Nederlands Kamerorkest

Daniel Reuss dirigeert Bachs Magnificat

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

Daniel Reuss, Nederlands meest gevierde koordirigent, leidt het Nederlands Kamerorkest en Cappella Amsterdam in een concert vol Bach, met als hoogtepunt het majestueuze Magnificat.

Daniel Reuss en Cappella Amsterdam met Bach

Koordirigent én Bachkenner Daniel Reuss is met zijn koor Cappella Amsterdam regelmatig te gast bij het Nederlands Kamerorkest. Dit keer spelen ze een concert waarin Bach centraal staat. De componist schreef een stralende versie van het Magnificat voor solisten, koor en een feestelijk orkest met drie trompetten en pauken. Die zijn ook te horen in de Orkestsuite nr. 3. Met zijn stevige opening, befaamde Air en opgetogen Gigue is het de perfecte opmaat van dit concert.

Brahms en een Nederlandse première van Shaw

Brahms was een groot Bachbewonderaar. Dat blijkt wel uit zijn vocale werken, zoals het aangrijpende motet Warum ist das Licht gegeben en het en het canonische Geistliches Lied. Bijzonder in dit concert is het aandeel van de Amerikaanse componist Caroline Shaw, in 2012 de jongste Pulitzer prijswinnaar ooit. Haar Music in Common Time is een schitterend weldadig klankbeeld voor koor en orkest, dat voor het eerst in Nederland gespeeld wordt.

 

Anderen bekeken ook deze concerten