Agenda
Mozarts ‘Praagse’ en Sinfonia concertante met Timothy Ridout

Nederlands Kamerorkest

Mozarts ‘Praagse’ en Sinfonia concertante met Timothy Ridout

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

Mozarts Symfonie nr. 38, een van zijn laatste en meest rijpe, is een publiekslieveling sinds de glorieuze Praagse première. Met de Sinfonia ‘concertante’ debuteert het jonge megatalent Timothy Ridout bij het Nederlands Kamerorkest.

Mozarts Symfonie nr. 38 ‘Praagse’

Mozart werd al op handen gedragen in Praag en toen hij bij zijn eerste bezoek eigenhandig de Symfonie nr. 38 in première bracht, was het publiek uitzinnig. Dat Mozart naar Praag kwam vanwege het enorme succes van zijn opera Le Nozze di Figaro is goed hoorbaar: de symfonie is meeslepend en heeft een enorme theatrale zeggingskracht.

Sinfonia concertante met Timothy Ridout

Mozarts Sinfonia ‘concertante’ voor viool, altviool en orkest is een bijzonder succesvolle kruising tussen een concerto en een symfonie. De jonge altviolist Timothy Ridout is een grote naam in Engeland, waar hij al speelde op de BBC Proms. Met zijn debuut bij het Nederlands Kamerorkest bestormt hij nu ook de Nederlandse podia. Tussen de twee composities van Mozart klinkt de wereldpremière van de Turks-Nederlandse componist Meriç Artaç, een zeldzaam multitalent.

Anderen bekeken ook deze concerten