Agenda
Carlo Rizzi dirigeert Beethovens Eroica

Nederlands Philharmonisch Orkest

Carlo Rizzi dirigeert Beethovens Eroica

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

Carlo Rizzi dirigeert het Nederland Philharmonisch Orkest in Beethovens revolutionaire Eroica en het daarop geïnspireerde Con brio van Widmann. Maximilan Hornung speelt het Frans romantische Celloconcert nr. 1 van Saint-Saëns.

Maximilian Hornung speelt Saint-Saëns

De Duitse cellist Maximilian Hornung is voor het eerst te horen bij het Nederlands Philhamonisch Orkest. Een musicus van grote klasse: ‘Hornung kan het. En nog wel iets meer’, schreef Der Spiegel. Hij speelt het Celloconcert nr. 1 van Saint-Saëns, een werk dat Sjostakovitsj en Rachmaninoff beschouwden als het beste celloconcert ooit. Het werk is geen doorsnee soloconcert. Met Liszt als groot voorbeeld maakt Saint-Saëns er een grootse fantasie uit een stuk van, in een Frans romantische stijl.

Carlo Rizzi dirigeert Beethovens Eroica

‘Con brio’ is de opening van de Eroica waarmee Beethoven de muzikale wereld van zijn tijd volledig op zijn kop zette. Con brio is ook de titel van de populaire concertouverture die Jörg Widmann schreef met Beethoven in zijn achterhoofd. Widmann is een muzikale tornado waar Beethoven voortdurend om de hoek komt kijken. Dirigent van dit stormachtige concert is Carlo Rizzi. Hij is een van ’s werelds bekendste operadirigenten die het Nederlands Philharmonisch Orkest regelmatig op het podium en in de orkestbak dirigeert.

Anderen bekeken ook deze concerten