Agenda
Hannu Lintu dirigeert Sjostakovitsj en Brahms

Nederlands Philharmonisch Orkest

Hannu Lintu dirigeert Sjostakovitsj en Brahms

za 3 jun 2023 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 4 jun 2023 14:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

In zijn derde en laatste programma als artist-in-residence speelt Marc Bouchkov het imposante en lyrische Vioolconcert van Brahms. De Finse Hannu Lintu debuteert bij het orkest en neemt daarvoor Sjostakovitsj’ huiveringwekkende Symfonie nr. 5 mee.

Marc Bouchkov speelt Brahms’ Vioolconcert

Het Vioolconcert van Johannes Brahms is met het lyrische eerste deel, het ontroerende duet tussen viool en hobo in hetAdag io en het opzwepende Hongaarse slotdeel een van de meest geliefde vioolconcerten ter wereld. Marc Bouchkov laat met het monumentale meesterwerk in zijn derde en laatste programma als artist-in-residence horen dat hij een van de spannendste vertolkers is van het grote romantische vioolrepertoire.

Hannu Lintu dirigeert Symfonie nr. 5 van Sjostakovitsj

Voor zijn debuut bij het orkest zet de Finse dirigent Hannu Lintu Symfonie nr. 5 van Sjostakovitsj op de lessenaars. Die symfonie was Sjostakovitsj’ rehabilitatie na forse kritieken van Stalin en tegelijkertijd een aanklacht tegen datzelfde regime. Stalin hoorde tevreden hoe Sjostakovitsj een lofzang over de Sovjetheld had gecomponeerd, terwijl de onderdrukte luisteraars in de zaal diep geëmotioneerd waren door de diepe pijn en scherpe ironie die zij hoorden.

               

Anderen bekeken ook deze concerten