Agenda
Mendelssohns Vioolconcert en Brahms' Vierde symfonie

Nederlands Philharmonisch Orkest

Mendelssohns Vioolconcert en Brahms' Vierde symfonie

Tweemaal Brahms in dit concert onder leiding van Markus Poschner. Hij dirigeert de Tragische Ouverture en Symfonie nr. 4. Vioolvirtuoos Marc Bouchkov speelt het lyrische Vioolconcert van Mendelssohn en Peter-Jan Wagemans presenteert een nieuw werk in opdracht van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Markus Poschner dirigeert Brahms

De muziek van Brahms zit dirigent Markus Poschner in de genen, getuige zijn met een International Classical Music Award bekroonde opname van diens symfonieën. Het concert opent met de dramatische Tragische Ouverture en als slot klinkt zijn Symfonie nr. 4. Van de finale maakte Brahms, geïnspireerd door de door hem zo verafgode Bach, een echte passacaglia. Een waar symfonisch meesterwerk waarin hij een barokke vorm ongeëvenaard weet te vertalen naar hartstochtelijke romantische muziek.

Marc Bouchkov speelt Mendelssohns Vioolconcert

Met Marc Bouchkov heeft het orkest een vertrouwd solist te gast. Vorig seizoen bracht hij als artist-in-residence al enkele grote vioolconcerten op de planken. Nu is het de beurt aan die van Mendelssohn, een van de meest lyrische vioolconcerten ooit geschreven. In opdracht van het Nederlands Philharmonisch Orkest, en mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten, schreef Peter-Jan Wagemans een geheel nieuwe compositie, met als titel Venus' Birth.

Voorprogramma

Jet Berkhout interviewt componist Peter-Jan Wagemans.

do 25 januari, 19.25 - 19.45 u in het PHIL Café

 

Marije Bosnak interviewt componist Peter-Jan Wagemans.

za 27 januari, 19.40 - 20.00 u in de Spiegelzaal

zo 28 januari, 13.40 - 14.00 u in de Spiegelzaal

Anderen bekeken ook deze concerten