Agenda
Carmina Burana samen met het Groot Omroepkoor

Nederlands Philharmonisch Orkest

Carmina Burana samen met het Groot Omroepkoor

za 9 nov 2024 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 10 nov 2024 14:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Rising star Bassem Akiki dirigeert het Nederlands Philharmonisch Orkest in Orffs wereldberoemde Carmina Burana. Voordat het orkest en het Groot Omroepkoor je omver blazen met de spectaculaire Carmina, kun je eerst genieten van twee werken van Pärt en Wagner.

Bassem Akiki dirigeert Pärt en Wagner

De Pools-Libanese dirigent Bassem Akiki maakte vorig jaar grote indruk met zijn Animal Farm bij De Nationale Opera. Nu te gast bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor opent hij het concert met twee uitgesproken beschouwende stukken. Het Credo was Pärts allereerste religieuze werk, groots en experimenteel met als contrast een zweem van Bach. Wagners laatste opera Parsifal is een religieus drama over schuld, boete en vergeving, thema’s die je terughoort in de Ouverture.

Orffs Carmina Burana

Verder is het programma gewijd aan één van de bekendste stukken van de twintigste eeuw. Een middeleeuws handschrift vol met poëzie, liederen en versjes was voor Carl Orff de basis voor zijn wereldberoemde Carmina Burana. Het resultaat is een theatraal en adembenemend spektakel met als centraal thema het noodlot waarmee de mens moet zien te leven. Het overweldigende openingskoor O Fortuna is een ware hit geworden die zelfs tot in de popmuziek is doorgedrongen.

Anderen bekeken ook deze concerten