Agenda
Marc Albrecht dirigeert Bruckner 7

Nederlands Philharmonisch Orkest

Marc Albrecht dirigeert Bruckner 7

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

Chef-dirigent Marc Albrecht is uitgeroepen tot de beste dirigent ter wereld! Dat hij een zwak heeft voor Bruckner is de afgelopen jaren duidelijk merkbaar geweest bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Het is inmiddels traditie dat er jaarlijks een symfonie van deze orkestrale kathedralenbouwer op de lessenaars verschijnt. En met succes, want de combinatie Bruckner-Albrecht is er één met een gouden rand, waar in het Nederlands muziekleven elk jaar weer naar uitgekeken wordt.. 

Symfonie nr. 7

Alweer 6 jaar geleden stond Symfonie nr. 7 voor het laatst op het programma. Men was vooral onder de indruk van de transparantie waarmee Albrecht de stevige Bruckner-kost presenteerde. ‘Een Brucknersymfonie als een avontuurlijk jongensboek’, zoals een recensent het kernachtig uitdrukte. 

Mozart Pianoconcert 22 met Martin Helmchen

Dat jongensachtige past ook schitterend bij het Pianoconcert nr. 22 van de altijd sprankelend en jeugdig klinkende Mozart. Solist is Martin Helmchen, een zeer vertrouwd gezicht bij het Nederlands Philharmonisch Orkest die, net als Bruckner, bijna jaarlijks te gast is bij het orkest.

Anderen bekeken ook deze concerten