Agenda
Afscheid Marc Albrecht – Beethovens 9e Symfonie

Nederlands Philharmonisch Orkest

Afscheid Marc Albrecht – Beethovens 9e Symfonie

Dit concert is afgelast

De autoriteiten hebben een verbod op evenementen afgekondigd. Om deze reden kan dit concert in Het Concertgebouw helaas geen doorgang vinden. Bezoekers die kaarten hebben voor het concert zullen zo snel mogelijk per mail geïnformeerd worden.

Meer informatie

Marc Albrecht dirigeert zijn laatste programma als chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest. Een groots afscheid met de majestueuze Negende symfonie van Beethoven.

Afscheid van chef-dirigent Marc Albrecht

Tien jaar lang heeft Marc Albrecht zich met hart en ziel gewijd aan het Nederlands Philharmonisch Orkest. Het waren jaren met een intensieve samenwerking op het podium en in de operabak. Hier komt nu een einde aan. Tijdens dit concert zal Marc Albrecht voor de laatste maal als chef-dirigent de baton ter hand nemen. Het opent bijna symbolisch met de ultieme afscheidscompositie uit de muziekliteratuur: de Vier letzte Lieder van Richard Strauss met Agneta Eichenholz in de vocale hoofdrol.

Beethovens Negende symfonie

Als schitterend sluitstuk dirigeert Marc Albrecht de Negende symfonie van Beethoven. In drie instrumentale delen voert hij ons mee langs de diepste dalen en hoogste toppen die er met een orkest te bereiken zijn. In de finale mengen koor en zangsolisten zich in de orkestklank en brengen een hartstochtelijke ode aan vreugde, saamhorigheid en broederschap. Met deze apotheose neemt Marc Albrecht op grootse wijze afscheid van zijn Nederlands Philharmonisch Orkest.

 

Beluister onderstaand fragment om een indruk te krijgen van Beethovens Negende symfonie.

Anderen bekeken ook deze concerten