Agenda
Mozarts Klarinetconcert

Nederlands Kamerorkest

Mozarts Klarinetconcert

vr 3 apr 2020 20:15u Philharmonie Haarlem
za 4 apr 2020 20:15u Het Concertgebouw
ma 6 apr 2020 20:15u Het Concertgebouw

Een Mozartiaans drieluik in dit programma van het Nederlands Kamerorkest met klarinettist Rick Huls en artistiek leider Gordan Nikolić. Met werk van de Zweedse Mozart, de echte Mozart en Brahms, groot bewonderaar van Mozart.

Rick Huls speelt het Klarinetconcert van Mozart

Van Mozart hoort u zijn alom geliefde Klarinetconcert. De componist schreef het voor Anton Stadler, virtuoos van het eerste uur op dit toen nog vrij nieuwe instrument. Voor de solist van vanavond blijft het orkest dicht bij huis, en terecht. Want als geen ander kan Rick Huls, al jarenlang soloklarinettist van het orkest, dit overbekende meesterwerk te midden van zijn collega’s vertolken.

Het voordeel van een serie

Dit concert is voordelig te koop in de series Grootse Symfonieën, Nederlands Kamerorkest, Solisten op maandag en als uitbreiding in Geliefde Klassiekers en Gouden Klassiekers.

Bekijk de series

Gordan Nikolić met het Sextet van Brahms

Gordan Nikolić leidt het orkest in het Tweede Strijksextet van Brahms. Daarin toont deze meesterlijk hoe hij de romantische erfenis van Mozart in ere houdt. Die romantiek komt nog sterker naar voren als je beseft dat hij in dit gevoelige werk terugkijkt op zijn verloren liefde Agathe. Kraus was een tijdgenoot van Mozart, en in Zweden een bekend componist. De statig sombere stijl van zijn Ouverture in d, waarmee het concert opent, bewijst zijn grote kunde.

Anderen bekeken ook deze concerten