Agenda
Mozarts Klarinetconcert

Nederlands Kamerorkest

Mozarts Klarinetconcert

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

Een Mozartiaans drieluik in dit programma van het Nederlands Kamerorkest met klarinettist Rick Huls en muzikaal leider Gordan Nikolić. Met werk van de Zweedse Mozart, de echte Mozart en Brahms, groot bewonderaar van Mozart.

Rick Huls speelt het Klarinetconcert van Mozart

Van Mozart hoort u zijn alom geliefde Klarinetconcert. De componist schreef het voor Anton Stadler, virtuoos van het eerste uur op dit toen nog vrij nieuwe instrument. Voor de solist van vanavond blijft het orkest dicht bij huis, en terecht. Want als geen ander kan Rick Huls, al jarenlang soloklarinettist van het orkest, dit overbekende meesterwerk te midden van zijn collega’s vertolken.

 

Beluister onderstaand fragment om een indruk te krijgen van Mozarts Klarinetconcert.

Gordan Nikolić met het Sextet van Brahms

Gordan Nikolić leidt het orkest in het Tweede strijksextet van Brahms. Daarin toont deze meesterlijk hoe hij de romantische erfenis van Mozart in ere houdt. Die romantiek komt nog sterker naar voren als je beseft dat hij in dit gevoelige werk terugkijkt op zijn verloren liefde Agathe. Kraus was een tijdgenoot van Mozart, en in Zweden een bekend componist. De statig sombere stijl van zijn Ouverture in d, waarmee het concert opent, bewijst zijn grote kunde.

Anderen bekeken ook deze concerten