Agenda
Het Nederlands Kamerorkest speelt Mozart en Fauré

Nederlands Kamerorkest

Het Nederlands Kamerorkest speelt Mozart en Fauré

Eric Le Sage speelt schitterende concertante pianomuziek van Mozart en Fauré. Daarnaast symfonische muziek van beide componisten onder leiding van orkestleider Gordan Nikolić.

Eric le Sage

De Franse pianist Eric Le Sage, beroemd om zijn veelzijdigheid, is bij uitstek geschikt om het populaire Pianoconcert nr. 16 van Mozart te spelen. Het is een werk waarmee de componist zelf indertijd groot succes had bij het kritische Weense publiek. Le Sage is ook een vurig pleitbezorger van minder bekend repertoire voor zijn instrument. Wat dat betreft is de zelden uitgevoerde, maar heerlijk Frans romantisch klinkende Pianofantasie van Fauré een uitstekende combinatie met Mozart.

 

Beluister onderstaand fragment om een indruk te krijgen van Mozarts Pianoconcert nr. 16

Mozart en Fauré

Ook in het symfonische repertoire passen de lichte klassieke kleuren van Mozart prachtig bij de soms tere pasteltinten van Fauré, zeker onder leiding van de gedreven muzikaal leider van het Nederlands Kamerorkest Gordan Nikolić. Vrolijk en joviaal klinkt Mozarts speciaal voor zijn concerten in Parijs geschreven Symfonie nr. 31. Fauré leeft zich helemaal in in het beroemde mystieke toneelstuk Pelléas et Mélisande van Maeterlinck. In zijn benadering klinkt het als een subtiel symfonisch aquarel.

Anderen bekeken ook deze concerten