Nieuws
Nederlands Philharmonisch Orkest speelt weer voor publiek

Nederlands Philharmonisch Orkest speelt weer voor publiek

Op zondag 6 juni met toekomstig chef-dirigent Lorenzo Viotti

Goed nieuws! Door de versoepelingen in het coronabeleid mag het Nederlands Philharmonisch Orkest weer beperkt bezoekers ontvangen in de concertzaal. Op zondag 6 juni speelt het orkest onder leiding van aankomend chef-dirigent Lorenzo Viotti in Het Concertgebouw in Amsterdam. Het orkest maakt opnames voor een online concert dat op donderdag 17 juni wordt uitgezonden. Voor dit bijzondere concert nodigt het orkest bezoekers uit die al meer dan 12,5 jaar vriend of donateur zijn van het orkest. Het concert wordt in twee delen opgenomen en hierdoor kan het orkest twee keer 200 man publiek ontvangen.

Berlioz en Schumann
Het programma, met muziek van Berlioz en Schumann, past perfect bij juni: de lente is bijna voorbij en de zomer kondigt zich aan. Het concert opent met Les nuits d’été van Berlioz, een liederencyclus waarin de zwoele zomernacht is te horen. Solist is sopraan Anna Lucia Richter. ‘Zelden hoor je een zangeres zo in de tekst kruipen’, schreef De Volkskrant over haar vocale kwaliteiten. Hierna dirigeert Lorenzo Viotti, vanaf september 2021 de nieuwe chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest en De Nationale Opera, Symfonie nr. 1 ‘Lente’ van Schumann, een krachtig werk waar de energie vanaf spat.


Lorenzo Viotti dirigeert Berlioz en Schumann
Dit concert wordt opgenomen op zondag 6 juni 2021 in Het Concertgebouw Amsterdam en uitgezonden via orkest.nl op donderdag 17 juni 2021 om 20.30 uur.

Nederlands Philharmonisch Orkest
Lorenzo Viotti, dirigent
Anna Lucia Richter, mezzosopraan

Programma
Berlioz - Les nuits d'été
Schumann - Symfonie nr. 1 'Lente'

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten