Nieuws
Opera & Ballet voor Oekraïne

Opera & Ballet voor Oekraïne

Nederlands Philharmonisch Orkest en Lorenzo Viotti bundelen krachten met Nationale Opera & Ballet voor benefietconcert

Het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van chef-dirigent Lorenzo Viotti en Nationale Opera & Ballet geven op zondag 13 maart een benefietconcert om alle getroffenen uit Oekraïne te steunen. Met de kunst die ons zo nauw aan het hart ligt, willen wij laten zien dat zij niet alleen staan. De opbrengst van het concert komt volledig ten goede aan Giro555 voor Oekraïne.

Geschokt en ontzet hebben wij de afgelopen weken het nieuws gevolgd over de Russische invasie van Oekraïne. De noodkreten van collega’s in Oekraïne en de verhalen van Oekraïense en Russische zangers en dansers in eigen huis stemmen ons enorm verdrietig. Wij leven mee met de inwoners van Oekraïne en iedereen die lijdt in deze donkere oorlogstijd.

Lorenzo Viotti: 'Building a bridge through art to defend freedom and bringing opposing cultures together is probably the only contribution we can make as musicians. It is very difficult to work right now, but more than ever we must unite and raise our voices. Love will always be the strongest weapon to bring back peace.'

Programma
In Opera & Ballet voor Oekraïne bundelen het Nederlands Philharmonisch Orkest, onder leiding van chef-dirigent Lorenzo Viotti, het Koor van de Nationale Opera en de zangers van De Nationale Opera Studio hun krachten. Zij brengen een gevarieerd muzikaal programma ten gehore dat ruim een uur zal duren; uiteenlopend van Mozart en Mahler tot traditionele Oekraïense liederen. Solisten van Het Nationale Ballet dansen de pas de deux Voorbij gegaan van Rudi van Dantzig op pianomuziek van Frédéric Chopin.

Ticketverkoop
Tickets voor Opera & Ballet voor Oekraïne zijn vanaf nu te boeken. De bezoeker bepaalt zelf de hoogte van de ticketprijs, startprijs is € 30. De volledige opbrengst van het benefietconcert zal worden gedoneerd aan Giro555. Uiteraard kan op zondag 13 maart ook in het theater worden gedoneerd.


Koor van De Nationale Opera
Mykola Lysenko - Bozje Wqelykyj, Jedynyj
Sergej Rachmaninov - Vesper 6 Rejoice, O virgin
Nicolas Kedroff - Pater Noster

Nederlands Philharmonisch Orkest
Gustav Mahler - Adagietto (strijkorkest en harp)
Arvo Pärt - Cantus in memoriam Benjamin Britten (strijkorkest en percussie)

Koor van De Nationale Opera en Nederlands Philharmonisch Orkest
Wolfgang Amadeus Mozart - Ave verum corpus (strijkorkest en koor)
Gabriel Fauré - Cantique de Jean Racine (strijkorkest, harp en koor)

De Nationale Opera Studio
Maksym Nazarenko (bariton) en Luba Podgayskaya (piano)
Inna Demenkova (sopraan) en Luba Podgayskaya (piano)

Het Nationale Ballet
Pas de deux Voorbij gegaan door eerste solisten Maia Makhateli and Jakob Feyferlik
Choreografie: Rudi van Dantzig
Muziek: Frédéric Chopin - 12 Études, opus 25: no.7, no.4, no.3, no.12 (1837)
Muzikale begeleiding: Mikhail Mouratch (piano)

BESTEL KAARTEN

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten