Nieuws
Crowdfunding voor Muk en het Orkest groot succes

Crowdfunding voor Muk en het Orkest groot succes

Nederlands Philharmonisch Orkest maakt van kinderboek muzikale voorstelling

Het Nederlands Philharmonisch Orkest gaat van het nieuwste kinderboek van Mark Haayema, Muk naar de Top, een muzikale voorstelling maken: Muk en het Orkest. Om dit voor elkaar te krijgen, is het orkest een crowdfundingsactie begonnen. Inmiddels heeft het orkest onder vrienden en volgers al 74% opgehaald van het doelbedrag van 16.700 euro.

In het boek Muk naar de Top beleeft de dappere dalmatiërpup Muk een avontuur waarin hij verschillende orkestinstrumenten leert kennen en waarbij muziekfragmenten van het Nederlands Philharmonisch Orkest klinken. Het orkest wil dit avontuur tot leven laten komen in de concertzaal, zodat elk jaar 3000 kinderen betoverd kunnen raken door het verhaal van hondje Muk en de indrukwekkende klanken van een heus symfonieorkest.

Tijdens de voorstelling wordt het verhaal van Muk met live muziek, animaties en poppenspel verteld. De tekeningen en miniaturen worden speciaal voor deze voorstelling gemaakt. Alle muziek die in de voorstelling te horen is, waaronder liedjes die de kinderen kunnen meezingen, is gebaseerd op de muziekfragmenten uit het boek. Thomas Beijer heeft de muziek speciaal voor de voorstelling gecomponeerd. Het orkest speelt de rollen van de dieren uit het verhaal, waardoor de kinderen leren hoe een orkest werkt en op een speelse manier kennismaken met alle instrumenten en de muziek bij het verhaal.

Crowdfunders dragen bij aan het maken van de animaties, de miniaturen en de muziek én zorgen er bovendien voor dat het orkest na de voorstelling aan elk kind een boek mee kan geven. Zo kunnen ze de voorstelling en het verhaal nog vaak herbeleven. Als dank voor hun donatie mogen crowdfunders de voorstelling bezoeken, ontvangen zij het boek Muk naar de Top of een andere leuke tegenprestatie. Bekijk de crowdfundingspagina bij Voordekunst.

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten