Nieuws
Lorenzo Viotti met orkest in Concertgebouw en bij Podium Klassiek

Lorenzo Viotti met orkest in Concertgebouw en bij Podium Klassiek

Zus Marina Viotti en sopraan Adriana González te gast bij jaarlijks Feestconcert

Chef-dirigent Lorenzo Viotti dirigeert vrijdag 16 en dinsdag 20 december voor het eerst het traditionele Feestconcert van het Nederlands Philharmonisch Orkest in Het Concertgebouw Amsterdam. Samen met zijn zus Marina Viotti en sopraan Adriana González presenteert hij een feestelijk programma met muziek van Korngold tot Strauss jr. De concerten zijn inmiddels uitverkocht, maar Lorenzo Viotti, Marina Viotti, Adriana González en het gehele orkest zijn zondag te gast in een speciale thema-uitzending van Podium Klassiek bij de NTR op NPO 2.

Podium Klassiek
Tijdens Podium Klassiek speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest een selectie uit het Feestconcert en wordt Lorenzo Viotti door presentator Floris Kortie geïnterviewd over opgroeien in een muzikale familie, het dirigentschap en zijn visie op de toekomst van klassieke muziek. Tenor Lucas van Lierop, momenteel te zien en te horen in de opera Turandot bij De Nationale Opera, zal Lorenzo, Marina en Adriana bijstaan in een bijzondere muzikale afsluiting van het programma.

Feestconcert
De jaarlijkse traditie van het Feestconcert van het Nederlands Philharmonisch Orkest bestaat al sinds Yakov Kreizberg aantrad als chef-dirigent. Nu is het de beurt aan Lorenzo Viotti. In de periode voor kerst klinkt ieder jaar een feestelijk verrassingsprogramma: een uitbundige muzikale avond, met na afloop een borrel samen met het orkest. In 2020 mocht er vanwege de pandemie geen publiek in de zaal zitten en vorig jaar werd het Feestconcert zelfs geannuleerd.

Marina Viotti en Adriana González
Voor het Feestconcert heeft Lorenzo Viotti zijn zus Marina Viotti uitgenodigd. Momenteel maakt ze furore als operaster, maar ze zingt ook graag jazz, chansons en metal. Daarnaast is Adriana González te gast. De Guatemalaanse sopraan maakte dit najaar haar debuut bij De Nationale Opera als Micaëla in Bizets Carmen. Het programma van het Feestconcert is nog een verrassing, maar het belooft een bonte avond te worden.

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten