Nieuws
Concert tegen eenzaamheid met Francis van Broekhuizen

Concert tegen eenzaamheid met Francis van Broekhuizen

Tweeduizend ouderen welkom in Het Concertgebouw voor Kerstconcert Nederlands Kamerorkest

Tweeduizend ouderen zijn op dinsdag 19 december 2023 aanwezig bij het speciale Kerstconcert van het Nederlands Kamerorkest in Het Concertgebouw in Amsterdam. Bij het concert zijn ouderen te gast voor wie de donkere dagen voor kerst vaak eenzaam, confronterend en verdrietig zijn. Het Ouderenfonds en het Nederlands Kamerorkest willen met het concert deze ouderen samenbrengen en laten genieten van prachtige muziek. De feestelijke middag wordt gepresenteerd door operazangeres en comédienne Francis van Broekhuizen.

'Om met kerst een live uitvoering van Händels oratorium The Messiah te beleven is een droom voor veel mensen. Helaas is het voor veel ouderen niet mogelijk om naar Het Concertgebouw te komen. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat het Ouderenfonds dit kerstconcert organiseert', aldus Van Broekhuizen.

Onder leiding van de Letse koordirigent Krista Audere en van muzikaal leider Gordan Nikolić brengen het Nederlands Kamerorkest en Cappella Amsterdam een prachtig en sfeervol Kerstconcert. Op het programma staan onder meer Griegs Holberg Suite en een selectie uit Händels oratorium The Messiah. Het orkest staat bekend om haar actieve betrokkenheid bij de culturele en maatschappelijke omgeving waardoor klassieke muziek bereikbaar wordt voor iedereen.

Programma Kerstconcert
Finzi - Selectie uit 'Dies Natalis'
Grieg - Holberg Suite
Praetorius - Es istein ros entsprungen
Pärt - Bogoróditse Djévo (Ave Maria)
McDowall - Of a rose
Händel - Hoogtepunten uit 'The Messiah'

Over het Nederlands Kamerorkest
Het Nederlands Kamerorkest, geleid door meesterviolist Gordan Nikolić, is met 25 tot 45 musici een klein en intiem orkest en weet het publiek telkens weer mee te slepen met zinderend samenspel. Het orkest is te horen op het mooiste klassieke concertpodium van de wereld: Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Maar ook in andere concertzalen speelt het orkest altijd met veel plezier. Als vaste orkestpartner van De Nationale Opera wordt het orkest samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest internationaal gerekend tot de beste operaorkesten.

Nederlands Kamerorkest
Cappella Amsterdam
Krista Audere, dirigent
Gordan Nikolić, leiding en viool
Katherine Dain, sopraan
Raoul Steffani, bariton

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten