Nieuws
Succesvol debuut Lorenzo Viotti bij Wiener Philharmoniker

Succesvol debuut Lorenzo Viotti bij Wiener Philharmoniker

Op tour door Europa met Weens orkest; in september weer bij Nederlands Philharmonisch

Lorenzo Viotti, chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest, maakte afgelopen weekend zijn succesvolle debuut bij de Wiener Philharmoniker in de Musikverein in Wenen. De Weense pers was lovend over Viotti. ‘Gejuich voor debutant Viotti op het Philharmonisch podium’, schreef de Kurier. ‘De Zwitserse debutant Viotti moedigt het Wiener Philharmoniker aan om spannende muziek te maken in de Musikverein’, kopte Der Standard.

Na de drie concerten in de Musikverein in Wenen gaat Lorenzo Viotti op tournee door Europa met de Wiener Philharmoniker. Op het programma staan dezelfde drie stukken waar hij afgelopen weekend grote indruk mee maakte: Capriccio espagnol van Rimski-Korsakow, Dodeneiland van Rachmaninoff (zijn lievelingswerk!) en Symfonie nr. 7 van Dvořák. Het is voor het eerst dat een chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch op tournee gaat met het beroemde Weense orkest.

Lorenzo Viotti en de Wiener Philharmonker zijn tijdens de tournee te zien in Duitsland, Zwitserland en Spanje in de volgende zalen: Elbphilharmonie,Hamburg (18 juni), Cologne Philharmonie, Keulen (19 juni), Stadtcasino, Basel (20 juni), Auditorium-Congress Palace Principe Felipe, Oviedo (22 juni), Alhambra, Granada (23 juni) en Teatro De La Maestranza, Sevilla (24 juni).

Op zaterdag 14 september is Viotti weer te zien bij het Nederlands Philharmonisch tijdens de seizoensopening in Het Concertgebouw met de Tweede symfonie van Schumann en het Celloconcert van Dvořák met de Franse cellist Gautier Capuçon, met wie Viotti een sterke muzikale band heeft.


Foto: Wiener Philharmoniker / Raphael Mittendorfer

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten