Nieuws
Ontmoet onze academisten!

Ontmoet onze academisten!

Dit seizoen starten zes kersverse musici aan de Orkestacademie van het Nederlands Philharmonisch & Nederlands Kamerorkest. De zes talenten komen van conservatoria in heel Nederland en hebben auditie gedaan voor deze positie. Deze jonge musici spelen in producties mee en komen op deze manier in aanraking met symfonisch, opera- en kamerorkestrepertoire. Ze worden begeleid door een orkestbuddy, volgen lessen bij onze musici en nemen deel aan een proef auditie.

Nadia ten Kate (viool)

Nadia ten Kate (2000) begon op zesjarige leeftijd met vioolspelen bij Nico Dezaire. In 2011 werd ze toegelaten tot de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2022 heeft ze haar bachelor aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag afgerond. Nadia geniet zeer van het spelen van kamermuziek en speelt sinds november 2021 in het Viride Kwartet. Het Viride Kwartet was van 2020-2023 Quartet-in-Residence bij de Zeister Muziekdagen, waar ze nauw samenwerkten met violist Alexander Pavlovsky. Sinds 2023 neemt het kwartet deel aan de residency van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam en zijn ze ook in residence bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie waar ze regelmatig lessen volgen. Nadia speelt graag in orkesten en heeft deelgenomen aan verschillende projecten met het Nationaal Jeugdorkest. In 2023 mocht ze als een van de academisten meespelen met Amsterdam Sinfonietta.

Inês Pais (viool)

Inês Pais (1998) is geboren in Espinho, Portugal, waar ze is begonnen met het spelen van viool op zesjarige leeftijd. In 2019 heeft ze haar bachelor afgerond bij de Escola de Artes Aplicadas in Portugal, waar ze gestudeerd heeft bij Augusto Trindade en Alexandria Trindade. Inês heeft afgelopen jaar haar master afgerond in de klas van Pavel Fischer aan Codarts Rotterdam.
In 2017 en 2021 heeft ze deelgenomen aan het Aurora Fine Arts Festival in Zweden. Ook heeft ze in verscheidene (jeugd) orkesten gespeeld, waaronder het European Youth Orchestra, Radio Filharmonisch Orkest en Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Fernando Calvo Pérez (altviool)

Fernando Calvo Pérez (1999) werd geboren in Jerez de la Frontera, een stad in het zuiden van Spanje, waar hij op zevenjarige leeftijd begon met zijn muziekstudie. Hij toonde grote interesse in samenspel en deed tien jaar lang uitgebreide ervaring op in kamer- en orkestmuziek. In 2017 begon hij aan zijn bacheloropleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Madrid en na het afronden in 2021 kreeg hij een plaats aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar hij in 2023 zijn masterdiploma behaalde. Hij stond op de reservelijst van orkesten zoals het European Union Orchestra en het Gustav Mahler Jeugdorkest, was solo- en co-solo-altviolist van het Nationaal Jeugdorkest en lid van jeugdorkesten zoals die van Madrid en Andalusië in Spanje. Hij speelde in concertzalen zoals het Nationaal Auditorium van Spanje, Het Concertgebouw Amsterdam, de Musikverein in Wenen, de Doelen in Rotterdam en Amare in Den Haag.

Thomas Zonderop (cello)

Thomas Zonderop (1998) werd in 2013 aangenomen bij de Academie Jong Talent in Utrecht. Daarna is hij begonnen met zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Thomas is in 2023 afgestudeerd. Hij heeft in veel jeugdorkesten gespeeld, zoals het Amersfoorts Jeugd Orkest, Jeugdorkest Nederland en Nationaal Jeugdorkest. Thomas heeft afgelopen jaar vaak meegespeeld in het Antwerpen Symfonie Orkest en heeft ook ingevallen bij het Cello Octet Amsterdam.

Wimian Hernandez Reyes (contrabas)

Wimian Hernandez Reyes (1997) studeerde af in muziek aan het Instituto Superior de Arte in Havana, Cuba en vervolgde haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en behaalde haar master bij Quirijn Van Altena. Daarnaast voltooide ze een Master of Specialization bij het Residentie Orkest. Wimian speelde op talrijke festivals en deed mee aan projecten van het Blaricum Festival, Cue en Nationaal Jeugdorkest. Met het orkest van het Lyceum de La Habana nam ze deel aan de ‘Mozart en Mambo’ tournee van Sarah Willis, de hoornist van de Berliner Philharmoniker. Wimian speelt vaak in het Balletorkest en Pynarello. Momenteel neemt zij deel aan de Salzburger Festspiele met het Utopia Orchestra onder leiding van Teodor Currentzis.

Elías Blanco Del Prado (slagwerk)

Elías Blanco Del Prado (1999) speelde percussie bij de muziekschool en het blaasorkest in Guardo in Spanje. Op vijftienjarige leeftijd vertrok hij naar Salamanca, alwaar hij op het conservatorium percussie studeerde bij Jose Antonio Caballero. Elías vervolgde zijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Na het behalen van zijn bachelordiploma in 2022 bleef Elías in Amsterdam voor zijn masteropleiding. In seizoen 2022-2023 nam hij deel aan de academie van het Antwerp Symphony Orchestra en in seizoen 2023-2024 was hij onderdeel van de academie van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten