Nieuws
Nederlands Kamerorkest op Klassifest

Nederlands Kamerorkest op Klassifest

Met violist Niek Baar en De vier jaargetijden van Vivaldi

Klassifest, het leukste klassieke feestje van de hoofdstad, staat voor de deur! Op donderdag 4 april is in alle zalen van Paradiso in Amsterdam klassieke muziek te horen. Het Nederlands Kamerorkest speelt op deze derde editie van het klassieke festival samen met de veelbelovende violist Niek Baar een onbetwiste klassieker: De vier jaargetijden van Vivaldi. Tijdens Klassifest zijn er geen regels en staan er geen stoelen, de concerten duren maximaal 30 minuten en de bar blijft de hele avond open.

Naast het Nederlands Kamerorkest met Niek Baar staat dit jaar op Klassifest onder andere de schrijver Ilja Leonard Pfeijffer. Hij draagt eenmalig de door hem geschreven opera De Dichter voor, op muziek van Mozart uitgevoerd door The Paradiso Orchestra. Verder speelt pianiste Nino Gvetadze de Moonlight Sonate van Beethoven en hoor je de celliste Nuala McKenna (Dutch Classical Talent 2018), toetsenist/componist Martin Fondse (winnaar Boy Edgar Prijs 2017) en Duo Serenissima, dat bestaat uit de Canadese sopraan Elisabeth Hetherington en de Nederlandse luitist David Mackor. Tijdens de avond komt er muziek langs van Beethoven, Mozart, Ravel, Bach, Reich, Strauss, Vivaldi en nog veel meer.

De vier jaargetijden
De vier jaargetijden van Vivaldi is een van de beroemdste klassieke muziekstukken ooit. Antonio Vivaldi voltooide het in 1723. Het is een van de eerste werken waarin een componist de muziek gebruikte om iets te uit beelden, zoals onweer en vogelgeluiden. Op Klassifest is Niek Baar solist bij het Nederlands Kamerorkest. De 28-jarige violist won in januari 2018 het Nationaal Vioolconcours Oskar Back.


NEDERLANDS KAMERORKEST @ KLASSIFEST

Do 4 april 2019
Paradiso (kleine zaal), Amsterdam

Nederlands Kamerorkest
Niek Baar, solist
Bas Treub, viool
Lonneke van Straalen, viool
Anna den Herder, altviool
Sietse-Jan Weijenberg, cello
Joaquin Clemente Riera, contrabas
David Jansen, klavecimbel

Programma
Vivaldi - De vier jaargetijden

Tickets: € 24,50 (regulier) / € 20,50 (CJP / Studenten)

BESTEL KAARTEN

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten