Nieuws
Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest lanceert podcastserie

Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest lanceert podcastserie

Klankcast: Echte verhalen uit het orkest

Klankcast! Zo heet de nieuwe podcastserie van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest. In deze podcast laat het orkest horen dat musici, dirigenten en zelfs componisten ook maar gewoon mensen zijn. Podcastmaker Botte Jellema gaat met hen in gesprek over liefde, vreemde situaties, het leven en natuurlijk klassieke muziek.

In de eerste afleveringen staan musici van het orkest centraal. Altviolist Laura van der Stoep vertelt over liefdesverdriet, violist Bas Treub over zijn rol in het orkest, klarinettist Herman Draaisma over stress en taboes en altviolist Odile Torenbeek over troost en Franse chansons.

Botte Jellema
De presentatie van Klankcast is in handen van Botte Jellema (1977) . Hij werkt sinds 2006 voor verschillende programma’s op NPO Radio 1 en NPO Radio 4, en heeft sinds 2015 zijn eigen podcastserie, De Eeuw van de Amateur, die in 2018 werd uitgeroepen tot beste Nederlandse podcast in de categorie Journalistiek en Media van de Dutch Podcast Awards. Op de radio is Jellema te horen in programma’s als RadioDoc (VPRO/NTR), Radio EenVandaag (AVROTROS), De Ochtend van Vier (KRO-NCRV), Podium (NTR), en Fryslân fan ‘e moarn (Omrop Fryslân).

Podcast apps
Klankcast is te beluisteren via Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts, Stitcher, Soundcloud, Castbox of TuneIn. Meer info over Klankcast is te vinden op de website van het orkest: orkest.nl/klankcast.

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten