Nieuws
Lorenzo Viotti valt in bij Berliner Philharmoniker

Lorenzo Viotti valt in bij Berliner Philharmoniker

Concert van zaterdag 29 februari live te zien in de Digital Concert Hall

Lorenzo Viotti, de toekomstige chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest en De Nationale Opera, maakt op 27, 28 en 29 februari zijn debuut bij de Berliner Philharmoniker. Hij vervangt daar Yannick Nézet-Séguin. Het concert van zaterdag 29 februari wordt live uitgezonden in de Digital Concert Hall van de Berliner Philharmoniker. Op het programma staat Mahlers Derde symfonie.

Lorenzo Viotti (29) is een veelgevraagd dirigent. Op 14 en 15 mei staat hij op de bok bij het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks in München, alwaar hij de in december overleden Mariss Jansons vervangt. Daar dirigeert hij het Eerste vioolconcert van Szymanowski, met soliste Lisa Batiashvili, en de Symfonische dansen van Rachmaninoff.

Viotti in Het Concertgebouw
In seizoen 2021-2022 begint Viotti pas officieel bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en De Nationale Opera, maar komend seizoen krijgen we hem al twee keer in actie te zien in Het Concertgebouw in Amsterdam. In februari 2021 dirigeert hij Symfonie nr. 5 van Prokofjev en het Vioolconcert van Stravinsky (met de Noorse stervioliste en Edison-winnares Vilde Frang); in juni 2021 keert hij terug met twee symfonieën: Schuberts Tweede en Mahler Vierde, met de ‘gedroomde Mahlerzangeres’ Anna Lucia Richter in de hoofdrol.

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten