Nieuws
Eerste anderhalvemeterconcerten in NedPhO-Koepel!

Eerste anderhalvemeterconcerten in NedPhO-Koepel!

Nederlands Kamerorkest geeft vijf concerten met beroemd stuk van Mendelssohn

De NedPhO-Koepel gaat weer open! Op maandag 1 en dinsdag 2 juni geeft een ensemble uit het Nederlands Kamerorkest o.l.v. muzikaal leider Gordan Nikolić maar liefst vijf anderhalvemeterconcerten in de NedPhO-Koepel, de thuisbasis van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest in Amsterdam-Oost. Het is voor het eerst sinds de invoering van coronamaatregelingen dat er weer concerten worden gegeven in de NedPhO-Koepel. Op het programma staan het Octet voor strijkers van Mendelssohn en het Abendlied uit de Drei Geistliche Gesänge van Rheinberger. De concerten duren ongeveer 35 minuten.

Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) schreef het Octet voor strijkers op zijn zestiende. Het is een zeer indrukwekkend stuk en - met name door het briljante scherzo - wordt het gezien als een van zijn meest geniaalste werken. De Duitse componist Joseph Rheinberger leefde eind negentiende eeuw en schreef voornamelijk werken voor orgel. Het stemmige Abendlied uit de Drei Geistliche Gesänge schreef hij net als Mendelssohn op zijn zestiende. Het ensemble speelt het in een arrangement voor strijkers. Het lied heeft als boodschap: ‘Blijf bij ons, want het is bijna avond en de dag loopt ten einde’.

Goede testcase
We hebben uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen om de NedPhO-Koepel gereed te maken voor deze anderhalvemeterconcerten. Zo kan er maximaal 30 man publiek aanwezig zijn en hebben we speciale looproutes aangelegd, zodat iedereen anderhalve meter afstand van elkaar kan houden. De maand juni gebruiken wij om te experimenteren en onderzoeken wij hoe wij op een goede en verantwoorde manier concerten kunnen geven. De ambitie is om vanaf 1 juli de capaciteit van de concerten op te schalen. Vanaf dan is het toegestaan om concerten te organiseren met een maximum van 100 personen.


ma 1 juni 2020, 12.00 en 14.00 uur
di 2 juni 2020, 11.00, 13.00 en 15.00 uur
NedPhO-Koepel, Batjanstraat 3, Amsterdam

Ensemble uit het Nederlands Kamerorkest
Gordan Nikolić, viool/leiding
Tijmen Huisingh, viool
Bas Treub, viool
Siobhán Doyle, viool
Anna Magdalena den Herder, altviool
Berdien Vrijland, altviool
Sietse-Jan Weijenberg, cello
Jan Bastiaan Neven, cello

Programma
Mendelssohn - Octet voor strijkers in Es, op. 20
Rheinberger - Drei Geistliche Gesänge ‘Abendlied’

BESTEL KAARTEN

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten