Nieuws
Le nozze di Figaro online in première bij De Nationale Opera

Le nozze di Figaro online in première bij De Nationale Opera

Dirigent Riccardo Minasi leidt Nederlands Kamerorkest

De opera Le nozze di Figaro van Mozart door De Nationale Opera gaat op zondag 29 november online in première. Mozartspecialist en dirigent Riccardo Minasi leidt het Nederlands Kamerorkest in de voorstelling die hij samen met regisseur David Bösch inkortte tot twee uur. Op die manier zou de voorstelling gespeeld kunnen worden voor een live publiek, maar helaas is dat door de aangescherpte coronamaatregelen niet meer mogelijk. De voorstelling is op een bijzondere manier vastgelegd; het resultaat is te zien op zondag 29 november 2020 om 19.00 uur op operaballet.nl/online.

Le nozze di Figaro
Mozarts Le nozze di Figaro uit 1786 is de eerste van de drie succesvolle opera's die hij schreef met tekstschrijver Lorenzo Da Ponte. Mozart en Da Ponte vertellen een verhaal over de liefde en trouw als speelbal van de macht. De kleurrijke regie van David Bösch zit vol humor, maar maakt evenzeer de scherpe randjes van dit meesterwerk duidelijk.

Groot aantal debutanten
De cast van Le nozze di Figaro bestaat uit een jong ensemble, waarvan een groot aantal zangers debuteert bij De Nationale Opera. De sopraan Ruzan Mantashyan speelt de rol van gravin. De Chinese Ying Fang zingt Susanna en de Italiaanse bas Riccardo Fassi is Figaro. Met de bariton Davide Luciano in de rol van Graaf Almaviva keert een bekend gezicht terug bij De Nationale Opera. Polly Leech, alumna van De Nationale Opera Studio speelt Cherubino en huidig lid van de studio Sam Carl vertolkt de rol van Antonio. Sopraan Iris van Wijnen speelt Marcellina en bariton Michael Hauenstein speelt Bartolo.

Nederlands Kamerorkest
Als vaste orkestpartner van De Nationale Opera wordt het Nederlands Kamerorkest samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest internationaal gerekend tot de beste operaorkesten.

Le nozze di Figaro is met een eenmalige aanschaf à €2,95 onbeperkt te bekijken tot en met zondag 27 december 2020 op het online platform van Nationale Opera & Ballet: operaballet.nl/online.

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten