Steun ons
Yakult, hoofdsponsor

Yakult, hoofdsponsor

Yakult Europe is al sinds 1993 hoofdsponsor van het orkest, gelijktijdig met de vestiging van Yakult in Almere, waar in maart 1994 het eerste flesje Yakult van de band rolde. Yakult bestaat al meer dan 80 jaar en wordt wereldwijd door meer dan 40 miljoen mensen dagelijks gedronken. Onder het motto ‘een gezond lichaam, een gezonde geest’ ging het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest in 1993 de relatie met Yakult Europe aan.

Een waardevolle, langdurige samenwerking voor een gezond lichaam en een gezonde geest

Uit onderzoek blijkt dat zowel darmbacteriën als muziek een positieve invloed hebben op het functioneren van onze darm-brein-as. Het is dan ook niet vreemd dat twee organisaties hun krachten bundelden, en dat er vanuit deze gedachte een langdurige samenwerking is ontstaan. De laatste jaren is er veel aandacht voor de connectie tussen de darm en de hersenen. Professor Bruno Pot, expert in microbiologie en Yakult Science Director, legt uit: 'De darm en de hersenen moeten in perfecte balans zijn, net als een goed georkestreerde symfonie. De gesteldheid van onze darmen en hersenen hebben namelijk invloed op ons immuunsysteem, ons mentaal welzijn en zelfs onze stemming. Het gezond houden van onze darmflora kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het consumeren van de juiste voedingsstoffen maar ook door het luisteren naar muziek.'

Yakult Zaal

De zaal in de NedPhO-Koepel in Amsterdam-Oost, waar het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest repeteert, draagt sinds 2012 de naam Yakult Zaal. Die naam is overgenomen van de gelijknamige zaal in de Beurs van Berlage, waar het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest tot 2012 was gevestigd.