Het Nederlands Kamerorkest heeft een vacature voor:


Tweede concertmeester (55%)
Tweede concertmeester (55%)
- Datum Proefspel: 23 september 2025
- Sluitingsdatum: 24 augustus 2025
- Verplichte werken: Het verplichte repertoire is beschikbaar op Muvac bij Media & Doc.
- Locatie: NedPhO Koepel - Obiplein 4, 1094 RB Amsterdam
- Overig: In ons orkest spelen de concertmeester en plaatsvervangend concertmeester op de 1e en 2e stoel. Als 2e concertmeester speel je op de 3e stoel.
Profiel:
- Je beheerst een veelzijdig repertoire en je verzorgt uitstekende optredens op (internationale) concertpodia en in De Nationale Opera. Dat vraagt een professionele en flexibele werkhouding. Deze unieke combinatie maakt het een zeer gevarieerde werkomgeving. Naast het spelen in het Nederlands Kamerorkest, zal jouw jaartaak ook het spelen van kamermuziek en educatieve projecten omvatten;
- Je straalt enthousiasme uit op elk podium;
- Je hebt een talent voor samenwerking op harmonieuze wijze, je hebt goede communicatieve vaardigheden en kunt op een prettige wijze feedback geven;
- Naast je muzikale verantwoordelijkheid, lever je als plaatsvervangend aanvoerder ook een belangrijke bijdrage aan het orkestmanagement. Je begeleidt samen met de aanvoerders groepsleden, bent in staat positieve feedback te geven en te ontvangen, bevordert een goede samenwerking in de groep en tussen groepen en bent gesprekspartner voor het management.
Arbeidsvoorwaarden:
- Je start met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd;
- Aanstellingspercentage van 55%;
- Het salaris zal in overeenstemming met de CAO Nederlandse orkesten zijn in schaal 3 (110% kolom). De trede hangt af van jouw ervaringsjaren in een professioneel orkest;
- Verplichte deelname in het ABP pensioenfonds;
- Verschillende toeslagen volgens de CAO Nederlandse Orkesten, die je op www.vvno.nl kunt vinden;
- Indicatie van de startdatum is januari 2026;
- Unieke kans om zowel opera’s en symfonieën als kamermuziek en educatie/sociale projecten te spelen.
Solliciteren en selectie:
Je kunt solliciteren voor het proefspel op de website van Muvac:
Voor het proefspel geldt dat uitsluitend zullen worden uitgenodigd: Nederlandse musici, buitenlandse musici die afkomstig zijn uit de EU inclusief IJsland, Zwitserland, Noorwegen en Liechtenstein én musici afkomstig van buiten de EU die in Nederland woonachtig zijn op basis van een niet-tijdelijke verblijfsvergunning met vrije arbeidsmarkttoegang.
Zorg ervoor dat jouw sollicitatie compleet is. Helaas kunnen we incomplete sollicitaties niet in behandeling nemen. Wij vragen je minimaal 1 recente video te uploaden in MUVAC. Repertoire is naar eigen keuze; bijvoorbeeld Mozart Vioolconcert expositie (zonder piano) of een deel voor solo viool van Bach. Zonder video kunnen wij jouw sollicitatie helaas niet in behandeling nemen.
Voor meer informatie over de vacature, kun je contact opnemen met de producent (auditions@nedpho.nl of 020 521 75 00).
Wij willen iedereen laten genieten van klassieke muziek. Daar past een diverse en inclusieve organisatie bij: wij onderschrijven de code Diversiteit & Inclusie.
Nederlands Kamerorkest
Met Gordan Nikolić als inspirerend muzikaal leider vanaf de eerste lessenaar combineert het Nederlands Kamerorkest de rijke traditie van klassieke muziek met een dynamische en vrije benadering van uitvoeringen. Naast ons vaste partnership met De Nationale Opera onderscheiden we ons door eeuwenoude werken tot leven te brengen met een eigentijdse energie die niet vaak te vinden is in andere Nederlandse orkesten. Naast klassieke werken van Bach, Mozart, Beethoven en Haydn – het hart van ons repertoire – spelen we ook een sleutelrol in het ondersteunen van jonge componisten, van wie we elk seizoen wereldpremières uitvoeren. We zetten ons in om klassieke muziek toegankelijk te maken voor iedereen, via educatieve projecten, en door klassieke muziek naar nieuwe, onverwachte plaatsen te brengen. Gevestigd in de monumentale NedPhO-Koepel in Amsterdam-Oost, biedt het Nederlands Kamerorkest een artistieke omgeving vol beweging, waarin iedereen wordt uitgedaagd om zijn of haar muzikale grenzen te verleggen.