Agenda
Beethoven 2020: Pianoconcert nr. 5 met Lucas Jussen

Nederlands Kamerorkest

Beethoven 2020: Pianoconcert nr. 5 met Lucas Jussen

ma 30 nov 2020 19:00u Het Concertgebouw Uitverkocht
ma 30 nov 2020 21:15u Het Concertgebouw Laatste kaarten
do 3 dec 2020 21:15u Philharmonie Haarlem Laatste kaarten
di 8 dec 2020 19:00u Het Concertgebouw Koop kaarten
di 8 dec 2020 21:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Precies 250 jaar na de geboorte van Ludwig van Beethoven, spelen meesterpianisten Lucas en Arthur Jussen in deze concertreeks Beethovens Pianoconcerten nrs. 2 t/m 5. De Jussens doen dat samen met het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Gordan Nikolić. Deze avond speelt Lucas Jussen Pianoconcert nr. 5.

Pianoconcert nr. 5

Het monumentale Pianoconcert nr. 5, het ’Keizersconcert’, is de kroon op Beethovens pianoconcerten. Door de grandeur, stoere melodieën en heroïsche inborst van het eerste en het laatste deel tegenover de contemplatieve rust en hemelse lyriek van het adagio is het al eeuwen een echte publieksfavoriet. Aan Lucas Jussen de eer om dit meesterwerk te spelen.

Veilig en vertrouwd op 1,5 meter

Bij dit concert worden RIVM-voorschriften gevolgd. Er is meer dan voldoende ruimte om afstand tot elkaar te bewaren.

 

Mocht dit concert door het coronavirus onverhoopt niet door kunnen gaan of kunt u het concert niet kunnen bezoeken vanwege uw gezondheid, dan ontvangt u uw geld terug of een voucher voor later gebruik.

Meer info

Ouverture ‘Coriolan’

Vanaf de eerste dreigende strijkersklanken en orkestknallen is de spanning in Beethovens Ouverture ‘Coriolan’ om te snijden. Met dit werk Beethoven bewijst eens te meer zijn genialiteit. Hij schreef de muziek niet bij het gelijknamige toneelstuk van Shakespeare, maar bij dat van zijn aanzienlijk minder beroemde collega Heinrich Joseph von Collins. Beethoven zette de toneeltekst om in een ijzingwekkende, bloedstollende en geniale compositie.

Anderen bekeken ook deze concerten