Agenda
Het Nederlands Philharmonisch Orkest en Pablo Sáinz Villegas

Nederlands Philharmonisch Orkest

Het Nederlands Philharmonisch Orkest en Pablo Sáinz Villegas

Dit concert is afgelast

De autoriteiten hebben een verbod op evenementen afgekondigd. Om deze reden kan dit concert in Het Concertgebouw helaas geen doorgang vinden. Bezoekers die kaarten hebben voor het concert zullen zo snel mogelijk per mail geïnformeerd worden.

Meer informatie

Gitarist Pablo Sáinz Villegas speelt met het Nederlands Philharmonisch Orkest Rodrigo’s beroemde, vlammende Concierto de Aranjuez. Ook hoort u warmbloedige suites uit Bizets Carmen, Ravels Ma mère l'oye en Falla’s De driekantige hoed.

Pablo Sáinz Villegas

‘De gitaar is de sleutel om harten te openen’, zei Pablo Sáinz Villegas in een interview. Zijn ervaring is dat de muziek van bijvoorbeeld Falla universeel is. Vandaag bewijst een van de meest geliefde solisten van de laatste muziekzomers dat opnieuw in de Grote Zaal. Bij het Nederlands Philharmonisch Orkest is hij te gast in onder meer Rodrigo’s beroemde, vlammende Concierto de Aranjuez.

Spaans zomerfeest

In een Spaanse muziekfeest kan Bizet's Carmen niet ontbreken. Dirigent Jaime Martín leidt hoogtepunten uit de hartstochtelijke suite uit deze opera. Van Falla klinkt een spannende suite uit De driekantige hoed. Pablo Sáinz Villegas speelt het met afstand beroemdste gitaarconcert ooit: Rodrigo’s Concierto de Aranjuez. En dat doet hij op heldhaftige wijze, schreef de LA Times. ‘Tokkelend met gezag, een prachtige extraverte toon en veel 'swagger'.’

Anderen bekeken ook deze concerten