Agenda
Sol Gabetta speelt Celloconcert nr. 1 van Martinů

Nederlands Philharmonisch Orkest

Sol Gabetta speelt Celloconcert nr. 1 van Martinů

zo 1 nov 2020 13:30u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 1 nov 2020 15:45u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 2 nov 2020 19:00u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 2 nov 2020 21:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Een enerverend tweeluik waarin de Argentijnse stercelliste Sol Gabetta schittert in het Eerste celloconcert van Martinů. Dirigent Hannu Lintu neemt het Nederlands Philharmonisch Orkest mee in de Eerste symfonie van Carl Nielsen.

Sol Gabetta

Sinds ze in 1998 het ARD-Musikwettbewerb won, heeft Sol Gabetta zich ontplooid tot een van de grote cellisten van deze tijd. Ze speelt het Eerste celloconcert van Martinů, een van de mooiste soloconcerten voor haar instrument uit de twintigste eeuw. Hoe excellent ze dat kan, bewijst de schitterende opname die ze ervan maakte met de Berliner Philharmoniker. ‘Musiceren op vijfsterrenniveau, geen twijfel mogelijk’, schreef de vakpers over Sol Gabetta. 

Veilig en vertrouwd op 1,5 meter

Bij dit concert worden de RIVM-voorschriften gevolgd. Er is meer dan voldoende ruimte om afstand tot elkaar te bewaren.

 

Mocht dit concert door het coronavirus onverhoopt niet door kunnen gaan of kunt u het concert niet bezoeken vanwege uw gezondheid, dan ontvangt u uw geld terug of een voucher voor later gebruik.

Meer info

Carl Nielsen

De tweede helft van dit concert is voorbehouden aan de beroemde Eerste symfonie van de Deen Carl Nielsen. Een symfonie waar je de bruisende golven van de Deense kust prachtig in kan horen, volgens een recensent die de zeer succesvolle première meemaakte. Het Nederlands Philharmonisch Orkest staat in dit programma onder leiding van de Finse dirigent Hannu Lintu. Hij dirigeerde in eigen land vrijwel alle grote orkesten en is sinds enkele jaren bezig met een internationale opmars.

Anderen bekeken ook deze concerten