Agenda
Sol Gabetta speelt Celloconcert nr. 1 van Martinů

Nederlands Philharmonisch Orkest

Sol Gabetta speelt Celloconcert nr. 1 van Martinů

vr 30 okt 2020 20:15u TivoliVredenburg Koop kaarten
zo 1 nov 2020 14:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 2 nov 2020 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Het Nederlands Philharmonisch Orkest brengt een Fins programma met muziek van Sibelius en Wennäkoski, geleid door de eveneens Finse Hannu Lintu. Sol Gabetta schittert in het Eerste celloconcert van Bohuslav Martinů.

Sibelius

Met Sibelius’ befaamde Zwaan van Tuonela opent het concert op-en-top Fins. Het stuk heeft een bijzondere, bijna solistische partij voor de althobo. Ook het korte, maar spetterende intermezzo Flounce is van een Finse componist. Lotta Wennäkoski schreef het voor de BBC Proms. Sibelius en Wennäkoski zijn in uitstekende handen bij de Finse dirigent Hannu Lintu. Hij dirigeerde in eigen land vrijwel alle grote orkesten en is sinds enkele jaren bezig met een internationale opmars.

Het voordeel van een serie

Dit concert is voordelig te bestellen in de series De zondagmatinee en Meesterwerken op maandag.

Bekijk series

Sol Gabetta

Sol Gabetta speelt het Eerste celloconcert van Martinů, een van de mooiste solocerten voor haar instrument uit de 20e eeuw. Hoe excellent ze dat kan, bewijst de schitterende opname die ze ervan maakte met de Berliner Philharmoniker. ‘Musiceren op vijfsterren-niveau, geen twijfel mogelijk’, schreef de vakpers over Sol Gabetta. Het slot van dit programma is voorbehouden aan de Vierde symfonie van Nielsen, die hij ‘De onuitwisbare’ noemde. Deze symfonie laat inderdaad een onuitwisbare indruk achter, met zijn roffelende gevecht tussen twee pauken in de finale.

Anderen bekeken ook deze concerten